Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kredi kartı tüketim kölesi yapıyor

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Kemal Özer, kredi kartının insanları tüketim kölesi yaptığını belirterek, “Kredi kartı ve kart taksit sistemi bir bumerang gibidir. Herşeyi yutar. Bu günler işte o günlerdir” diye konuştu.

Özer, yaptığı açıklamada, kredi kartlarıyla yapılan hesapsız alış verişlerin bugüne kadar çeşitli dönemlerde pek çok kişiyi mağdur hale getirdiğini, bugün birçok bankanın kredi kartı borcunu ödeyemeyenlere kredi veren kampanyalar düzenlediğini belirtti. Konya’da küçük ve orta ölçekli sanayi işletmeleri ve esnafın, son günlerde, çekleri tahsil etmekte zorlandıklarından şikâyet ettiklerini anlatan Özer, bunun sadece ABD’de yaşanan krizle ya da Türkiye’nin makro ekonomik dengeleriyle doğrudan ilişkilendirmenin yanlış olacağını, sorunun kökeninde daha çok, yanlış pazarlama, yanlış tüketim kültürünün yattığını savundu. “Ekmekten otomobile her şeyi kredi kartı ile taksitle satarak insanların geleceklerini ipotek ederseniz sorunu başkasında aramamalısınız’’ diyen Özer, şunları kaydetti:

‘’Kredi kartı ve kredi kartı taksit sistemi bir bumerang gibidir. Her şeyi yutar. Bu günler işte o günlerdir. Çalışanların birkaç yıl sonraki maaşlarını taksit taksit sömürüp, bitince de kriz narası atmak ve onları suçlu gibi göstermek kabul edilemez. İnsanları tüketim kölesi yapan bu çark şöyle işliyor. Toptancı, dağıtıcı malı çekle alıyor, kredi kartına taksitle satıyor. Borçla, raflarını bir daha aynı yöntemle dolduruyor. Dolan kredi kartlarına yeni taksitler yapılamayınca alıcı bulamıyorlar. Bu kez çekler ödenemiyor. Tüketici mağdur, rafları dolu olan ancak alıcı bulamayan satıcı da mağdur...’’ Özer, kazanan tarafın banka ve tefeci olduğunu belirtti.

/ KONYA

04.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Paranın efendileri

  Kredi kartı tüketim kölesi yapıyor

  Artık ülkeler şirketlerle işgal ediliyor

  Devlet harcamada frene bastı


 Son Dakika Haberleri