Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Artık ülkeler şirketlerle işgal ediliyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Ekonomide, gerçek anlamda reformlar gerçekleştirilmediği takdirde, Türk sanayisi, Türk ekonomisi sıkıntıdan kurtulamaz. Türkiye’nin gündeminin ekonomi olması gerekir. Artık ülkeler şirketlerle işgal ediliyor” dedi.

Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından düzenlenen, genişletilmiş meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türk ekonomisine ilişkin bilgi verdi. Türk ekonomisinin sıkıntılardan kurtulması için gerçek mânâda yapısal reformların yapılmasının gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, ‘’Ekonomide, gerçek anlamda reformlar gerçekleştirilmediği takdirde, Türk sanayisi, Türk ekonomisi sıkıntıdan kurtulamaz. Türkiye’nin gündeminin ekonomi olması gerekir. Artık, ülkeler şirketlerle işgal ediliyor. Türkiye’de artık tek çatılı sanayi kuruluşu devri kapanmalıdır. Onun için küreselleşme karşısında güçlerimizi birleştirmeliyiz. Sen yöneteceksin, ben yöneteceğim davasını bırakarak, güçlerimizi birleştirerek daha güçlü şirketler oluşturmalıyız’’ diye konuştu.

Küreselleşmenin, her ülkeyi olduğu gibi Türkiye’yi de yakından etkilediğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

‘’Küresel ölçekteki şirketler karşısında, Türkiye’de ortaklık kültürünü geliştirmeliyiz. Bunun tek formülü bu. Bunu yapamıyorsak kaybederiz. Bugün ülkeler işgal ediliyor derseniz, küresel şirketlerle işgal ediliyor. Şirket, girdiği ülkede kendi bayrağını çekiyor. Ülkeler, dünya ölçeğinde hareket eden şirketlerine destek de buluyorlar. Bizde maalesef, teşvik eden yok. Dünya öyle küreselleşti ki, artık Kahramanmaraş’ta ürettiğini Avustralya’nın bir ilçesinde bulabilme şansın var. Orada üretileni de burada bulabilirsin. Dünyanın her yeri pazar. Ne üretiyorsan dünyaya satacaksın. Bakış açımız bu olmalı. Türkiye’nin bir vizyonu bir stratejisi olmalı. Sanayi stratejisinin olması lazım.’’

/ KAHRAMANMARAŞ

04.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Paranın efendileri

  Kredi kartı tüketim kölesi yapıyor

  Artık ülkeler şirketlerle işgal ediliyor

  Devlet harcamada frene bastı


 Son Dakika Haberleri