Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Üsküp Kitabı

Üsküp Kitabı, yazar Yıldırım Ağanoğlu’nun “annevatanı” Üsküp şehrine karşı duyduğu sevgi ve hatta aşk, özlem ve kavuşma cehdinden doğmuş bir eser. Nitekim bu duygu ve sevdayı satırlarında görmek mümkün.

“Ne de olsa bir sevgiliye kavuşmanın verdiği heyecanı yaşatır, Üsküp’e ulaşabilmek. Ah Üsküp, ah Üsküp! Hasretini çekmek kolay değil. Sana kavuşunca da, senden ayrılmak çok zor. Sen annevatanımsın, İstanbul’da benim doğduğum vatanım...

Üsküp Kitabı, bir hatıra kitabı değil. Ne tarih, ne gezi rehberi, ne roman, ne hikâye... Fakat hepsinden tatlar var.

Ağanoğlu, Üsküplü olan annesinin hayatından hareketle kendi gözlem ve araştırmalarına da yer vermekte. Anne sevgisiyle Üsküp sevgisi, İstanbul ve vatan sevgisiyle Osmanlı sevgisi iç içe. Muhtelif zamanlarda Üsküp’e yaptığı ziyaretlerle ilgili aldığı notları kitaba dönüştürmüş ve herkesin ilgileneceğini düşündüğü genel bilgilere de yer vermeyi ihmal etmemiş.

Bu eserle, başta Osmanlı Üsküp’ü olmak üzere şehir tarihini ve Makedonya Cumhuriyeti’ni kısaca tanıyacak, şehir mutfağını, Üsküp’te Osmanlı izleri olan cami, köprü, kale, han, hamam, saat kulesi vb. dair birçok bilgi, belge ve anekdotları resimleriyle birlikte inceleme imkânı bulacaksınız.

Fide Yayınları: 0 (212) 613 05 41

04.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sinemanın “İslamafobya” ile imtihanı

  Bahira Manastırı büyük ilgi çekiyor

  Üsküp Kitabı

  Açık hava müzesi olmak istiyorlar


 Son Dakika Haberleri