Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Milliler İsveç önünde

A Millî Takımı, Euro 2008 öncesi ilk hazırlık maçında bugün İstanbul'da İsveç ile karşılaşacak. İnönü Stadında saat 20.35'te başlayacak maçı İtalyan hakem Tagliavento yönetecek. Karşılaşma ATV'den naklen yayınlanacak. Türkiye, geride kalan 7 maçta İsveç'e karşı 2 galibiyet, 2 yenilgi, 3 de beraberlik elde etti.

A Milli Futbol Takımı, İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyeceği 13. Avrupa Şampiyonası finalleri öncesi ilk hazırlık maçını bugün İstanbul'da İsveç ile yapacak. BJK İnönü Stadı'nda saat 20.35'de başlayacak ve ATV'den naklen yayınlanacak maçı İtalyan hakem Paolo Tagliavento yönetecek. Tagliavento'nun yardımcılıklarını Massimiliano Grilli ile Roberto Carrer yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Cüneyt Çakır. Bu arada milli maçın biletlerinin satışı, numaralı tribün 50 YTL, kapalı tribün 20 YTL, eski ve yeni açık tribünler de 10 YTL'den Biletix bayilerinden sürüyor. Türk Milli Futbol Takımı, 85 yıllık tarihinde, 232'si resmi, 210'u özel olmak üzere geride kalan toplam 442 maçta, 153 galibiyet, 105 beraberlik alırken, 184 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 565 gol atarken, kalesinde 684 gol gördü.

Milli Takım özel maçta İsveç'le yapacağı maçta, iki ülke (A) milli takımları 8. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke milli takımları arasında 5'i resmi, 2'si özel geride kalan 7 maçta taraflar 2'şer galibiyet alırken, 3 maçta da eşitliği bozamadı. İlk kez 1951 yılında karşı karşıya gelen taraflardan İsveç toplam 9, Türkiye ise 8 gol attı. Türkiye ile İsveç arasında 2002 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda, 5 Eylül 2001 tarihinde İstanbul Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan son maçtan ise İsveç 2-1 galip ayrılmıştı. Bu arada ay-yıldızlı ekip, İsveç ile yaptığı son 4 maçta da galip gelemezken, bu süre içinde 3 kez berabere kaldı, 1 kez yenildi.

06.02.2008


 

Hidayet'in NBA'de büyük başarısı

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Orlando Magic'de forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Doğu Konferansı'nda geçen haftanın en iyisi olurken üst üste 2. kez ''Haftanın Oyuncusu'' ödülüne layık görüldü.

Ligde 28 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında yapılan değerlendirmede, Doğu Konferansı'nda Hidayet Türkoğlu, Batı Konferansı'nda ise Sacramento Kings'in pivotu Brad Miller haftanın oyuncusu ödülünü kazandı.

MÜTHİŞ ORTALAMA

Orlando Magic, geçen hafta oynadığı 3 maçı da kazanırken, milli oyuncu 24.3 sayı, 8 ribaunt ve 6.3 asist istatistikleri ile göz doldurdu. 1 Şubat'ta Philedelphia 76'ers ve 2 Şubat'ta Indiana Pacers ile oynadığı maçlarda bu sezonki en yüksek asist (8 asist) rakamına ulaşan Hidayet Türkoğlu, Orlando Magic'in aldığı sonuçlarda da baş rolü oynadı. 30 Ocak tarihinde Miami Heat karşısında 27 sayı, 12 ribaunt ve 5 asistlik oyun çıkaran milli oyuncu, 1 Şubat tarihinde Philedelphia 76'ers karşısında 23 sayı, 7 ribaund, 8 asist, 2 Şubat'ta Indiana Pacers karşısında ise 23 sayı, 5 ribaunt ve 8 asistlik oyun çıkarmıştı

06.02.2008


 

İspanya'nın başı dertte

Barcelona'nın Montmelo pistinde geçen cumartesi günü test sürüşü yapan Formula 1 takımlarından McLaren Mercedes'in pilotu Lewis Hamilton'a yapılan ırkçı hakaretler İspanya'nın başına büyük iş aştı.

Montmelo tribünlerine ''Hamilton çok fazla konuşuyorsun geveze'' şeklinde pankartlar açan bir grup İspanyol, İngiliz pilota küfürlü, ırkçı tezahüratta bulununca tepki aldı. İlk olarak İngiliz hükümeti, ''İspanyol hükümetini protesto ediyoruz, çünkü ilk defa sporcularımıza karşı İspanya'da ırkçı saldırı yapılmıyor'' derken, İspanyol makamlarından cevap istedi.

İspanya Otomobil Sporları Federasyonu ise ilk etapta ''Olanları biz de kınıyoruz ama suçlular hiç kimseyi temsil etmeyen çok küçük bir grup'' açıklamasında bulundu. Bu arada İngiltere Hükümeti'nin, Hamilton'a ırkçı hakaretten dolayı FIA'nın Barcelona veya Valencia'daki F1 yarışlarını iptal etmesini isteyebileceği bile iddia edilirken, Montmelo pistinin yönetimi olası bir cezayı önlemek için ''Pistimizde bir daha bu tip en ufak bir kazaya bile müsaade etmeyeceğiz'' açıklamasını yaptı.

06.02.2008


 

Tigana: Beşiktaş'ı yakından izliyorum

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Jean Tigana, siyah-beyazlı takımı takip ettiğini, geçen sezondan daha başarılı olmasını dilediğini söyledi.

Tigana, ''Umarım geçen seneden daha iyi olur. Biraz değişiklikler olmuş takımda. Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları için de çok mutlu oldum, çünkü benim de emeğim vardı bunda. Neticeler ise futbolun bir parçası'' dedi. Bobo'nun Brezilya Milli Takımı'na çağrılmasını da mutlulukla karşıladığını anlatan Tigana, ''Ben zaten Bobo'da bir şeyler görmesem, aldırmazdım. Geçmişte de aldığım ve daha sonra milli takımlara yükselen oyuncular oldu'' diye konuştu. Tigana, Türkiye'de yeniden bir takım çalıştırıp çalıştırmayacağının sorulması üzerine, ''Allah bilir'' cevabını verdi.

06.02.2008


 

Dunga'dan Alex ve Carlos'a yeşil ışık

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Dunga, Türkiye'deki Brezilyalı futbolcuların başarılı performanslarından dolayı memnun olduğunu söyledi.

Özellikle Brezilya Milli Takımı kadrosuna çağrılan Beşiktaşlı futbolcu Bobo'ya değinen Dunga, ''Biz bütün Brezilyalı futbolcuları takip ediyoruz ve fırsat olduğunda, ihtiyacımız olduğunda onları kadroya çağırıyoruz. Şu anda Bobo da çağrıldı. Kendisine bir şans doğdu. Hazır olduğunu düşünüyorum. Futbolcularımız kendilerini milli takım için her zaman hazır tutmalı ve bu şanslar verildiğinde en iyisini yapabilmeli.'' diye konuştu.

Tüm futbolcuların izlendiğini ve kendilerini hazır tutmaları gerektiğini ifade eden Dunga, "Roberto Carlos ve Alex'i tekrar milli takıma çağırabiliriiz. Bu durum tamamen çalışmalarına ve oynadıkları futbola bağlı. İhtiyaç olursa her an çağırabiliriz" diye konuştu. Brezilyalı futbolcuların Türk vatandaşlığına geçmeleri konusunda ise şöyle konuştu: ''Brezilyalı bazı futbolcuların Türk vatandaşlığına geçişini ve milli takımda da yer almasını olumlu buluyorum. Belki Brezilya Milli Takımı'nda kendilerine yer bulamayacaklardı, ama buraya iyi adapte olup, beğenip, vatandaş olup kalmalarını iyi karşılıyor ve onlara başarılar diliyorum.''

06.02.2008


 

Tuncay Şanlı çok güzel işler yapacak

Beşiktaş'ın eski futbolcularından Les Ferdinand, İngiltere'de Middlesbrough forması giyen milli futbolcumuz Tuncay Şanlı'ya övgüler yağdırdı.

Premier Lig'de forma giyen Türk futbolcularından Tugay Kerimoğlu, Tuncay Şanlı ve Emre Belözoğlu'nun performansının sorulması üzerine İngiliz futbolcu, şöyle konuştu: "Ben kendim zaten İngiltere'de tv'de spor yorumculuğu yapıyorum. Tugay uzun zamandır oynuyor. Kaliteli bir isim tartışmanın anlamı yok. Emre ise şansız sakatlıklar geçirdi. Tuncay ise benim çok hayran olduğum bir isim. Ben bugüne kadar İngiltere dışından gelip buraya adapte olabilen bir isim hatırlamıyorum. Oldukça kaliteli bir oyuncu kendisi çok güzel işler yapacaktır." dedi.

BEŞİKTAŞ'I UNUTAMIYORUM

1988-89 sezonunda Beşiktaş'ta forma giyen İngilizlerin efsane futbolcusu Les Ferdinand, İstanbul'u ve Beşiktaş'ı unutamadığını söyledi. İnönü Stadı'nın ordan geçerken oldukça heyancanlaığını ifade eden Ferdinand, "Burayı ve buradaki arkadaşlarımı özlüyorum. 20 yıl gibi bir süre geçmesine rağmen hala unutamadım. Benim buradaki aşkım çok kısa sürdü. Sadece bir bir sezon oynayabildim. Yarım kalan bir aşktı" diye konuştu.

06.02.2008


 

British Airways 2012'ye sponsor

İngiltere'nin dünyaca ünlü ulusal hava yolu şirketi British Airways, 2012 Londra Olimpiyatları'na sponsor oldu.

Londra'da apılan açıklamada, hava yolu şirketinin, sözleşme kapsamında İngiltere'nin olimpiyat takımını 2008 Pekin Olimpiyatları ve 2010 Vancouver Kış Olimpiyatları'na da taşıyacağı kaydedildi.

06.02.2008


 

Futbolda transfer bugün sona eriyor

Futbolda ara transfer dönemi olarak adlandırılan, 2007-2008 sezonu ikinci transfer bugün sona erecek

Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, anlaştıkları oyuncularla bu akşam mesai saati bitimi olan 18.00'e dek sözleşme imzalayabilecek. Federasyon 2 Ocakta başlayan ara transfer dönemini 6 Şubat'a kadar uzatmıştı.

06.02.2008


 

Sporun Oscarları

Zaman Gazetesi'nin düzenlediği 'Yılın Sporcusu Ödül Töreni' İstanbul Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Bir nevi sporun Oscarları halini alan törenine iş, sanat, siyaset ve spor çevrelerinden çok sayıda ünlü sima ile birlikte 4 bine yakın misafir katıldı. Her geçen yıl bir öncekinden daha görkemli olan ödül töreninin onur konuğu bu defa Brezilya Milli Takım Teknik Direktörü Carlos Dunga oldu. Foto-muhabirlerin ilgi odağı haline gelen Dunga, çok sayıda TV'nin sorularını cevaplandırdı. Geceye katılan diğer önemli isimlerden biri de Fransız teknik adam Jean Tigana'ydı. Tigana da Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra ilk kez Türkiye'ye geldi.

1970'li dönemlerde Fenerbahçe forması giyen, teknik direktörlük kariyerinde İspanya'nın güçlü ekibi Atletico Madrid kulübünü çalıştıran ünlü teknik adam Radomir Antiç de geceye gelen konuklardan biri oldu. Antiç , Alex'ten sonra Fenerbahçe'de oynayan en kaliteli orta saha oyuncusudur. Raket gibi bir sol ayağı ve mükemmel bir tekniğe sahipti. Çok efendi ve centilmendi. Asistleriyle o dönemde takım arkadaşı Cemil Turan'a çok sayıda gol attırmıştı.

Türk futbolunun yükseliş sürecine geçmesinde büyük pay sahibi olan, A Milli Takımında Fatih Terim'in hocalığını yapan Sepp Piontek, 1988-89 sezonunda Beşiktaş'ta attığı gollerle siyah-beyazlı taraftarların gönlünde taht kuran İngiliz siyahi oyuncu Les Ferdinand, Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşayan İsveçli ünlü golcü Kenneth Andersson da geceyi renklendiren diğer isimler oldular. Ferdinand, Beşiktaş'ta birlikte oynadığı Şifo Mehmet, Rıza, Gökhan, Recep, Zeki ve Metin Tekin'le hasret gidererek, eski günleri yad ettiler. Ödül törenini izleyenler arasında yer alan Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, samimi hareketleriyle dikkat çektiler.

Bu arada Yılın Sporcusu Ödülünü alan Avrupa Motor Sporları şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu, sahneye motorla çıktı. Sofuoğlu'nun motor şovu salondan büyük alkış aldı. Sofuoğlu, Türkiye'de çok bilinmeyen bir spor dalından gelip yılın sporcususeçilmenin, kendisini gururlandırdığını söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bu tip organizasyonlara katılmamakla biliniyordu. Ancak bu adetini bozarak geceye teknik direktör Arthur Zico ile birlikte geldi. Eski milli futbolculardan, gol kralı Tanju Çolak, tören sırasında, ligin en çok gol atan futbolcusu Hakan Şükür'e, krallık tacı giydirdi.Gecede ödül alan sporcular şöyle:

Yılın Sporcusu: Kenan Sofuoğlu, Willie Solomon, Halil Akkaş. Özel Ödül: Hakan Şükür. Yılın Spor Adamı: Aziz Yıldırım, Mehmet Özhaseki, İbrahim Karaosmanoğlu. Yılın Teknik Direktörü: Fatih Terim, Arthur Zico, Bülent Uygun. Yılın Futbolcusu: Mehmet Aurelio, Nihat Kahveci, Bobo. Özel Ödül: Ampute Futbol Milli Takımı. Yılın Takımı: A Milli Takım, FB Bayan Basketbol Takımı, Sivasspor. Vefa Ödülü: Gündüz Tekin Onay.

Erol Doyuran

06.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri