Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kardeş edebiyatlar buluştu

Kardeş Edebiyatlar Buluşması Türk ve İranlı şairlerin katılımıyla Gaziantep’te gerçekleştirildi. Bölge barışına katkı sağlamak için yapılan “Kardeş Edebiyatlar Buluşması” Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.



Tiyatro, yeni yazarlar arıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni nesil yazarları özendirmek, desteklemek, Türk tiyatrosuna yeni yazar ve yeni oyunlar kazandırmak amacıyla, yarışma düzenliyor. Yaşı 15’i geçmiş herkesin katılabileceği yarışma, oyun, roman ve hikâye dallarında olmak üzere üç ayrı dalda gerçekleştirilecek.



“Tarih bir milletin hafızasıdır”

Bağcılar Belediyesi ve Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği tarafından organize edilen “Tarih Bilinci ve Ulusların Geleceği” konferansına katılan Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Tarih bir milletin hafızasıdır” diyerek, geçmişten günümüze kadar Türk Milletinin yaşadığı tarihi olayları anlattı.



Çeyiz sandığı hiç eskimiyor

Anadolu kültürünün parçası olan, geleneksel Türk el san’atı ürünü süslemelerle bezeli çeyiz sandıkları, “dünya evi’’ne girecek genç kızların yıllarca biriktirdikleri el işi ürünleri saklamaya devam ediyor.



Nemrut’a ziyaretçi akını

Nemrut Dağı, dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce turistin akınına uğruyor. Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Güven, şehrin 167 ören yeri ile her geçen gün turistlerin akınına uğradığını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri