Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bahçeli: Anıttepe ile Kocatepe’yi MHP bağlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin, kimseyi bir tercihe ve taraf olmaya zorlamadığını belirterek, “MHP, Anıttepe ile Kocatepe arasına çekilmiş çelikten bir halattır” dedi. Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, son dönemde MHP’yi hedef alan “tahrik, hezeyan ve suçlamaların” bulunduğunu ileri sürerken, MHP olarak suçlamalar karşısında millî duruşlarını sergilediklerini dile getirdi.


Tartışmalar siyasî zeminde sürüyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başörtüsü tartışmalarının toplumu gerdiği ve kutuplaşmaları körüklediği şeklindeki soruyu “Halkta bir ayrım olduğu kanısın

Başörtüsü Genel Kurul’da

TBMM Genel Kurulunda, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri ve ilk tur oylaması bugün


  Baykal'a göre, örtünme İslâmın icabı değil

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, türban konusunun altında laikliğe karşı bir meydan okuma olduğunu savunarak, “Örtünme İslamiyetin icabı değildir” iddiasında bulundu.


  Yasakçılar da sanal âlemde

Başörtüsü yasağına karşı çıkan ve başörtüsü yasağını destekleyen akademisyenlerin mücadelesi sanal ortama kaydı.


  İkinci “Solingen” istemiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’da meydana gelen yangın sonrası 9 Türkün ölmesiyle ilgili olarak, ikinci bir “Solingen olayı” yaşamak istemediklerini söyledi. Erdoğan, Alman makamlarıyla varılan mutabakat çerçevesinde Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu ile beraber 4 emniyet görevlisinin olay yerine gideceğini açıkladı.


  Rektör Parlak’a suç duyurusu

Mazlumder Kocaeli Şubesi, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak hakkında suç duyurusunda bulundu. Parlak, bir televizyon programında başörtülü öğrencilere hakkettiği notu vermeyeceklerini söylemişti.


  YÖK Genel Kurulu yarın toplanıyor

YÖK Genel Kurulu, yarın toplanıyor. Kurul, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında ilk kez toplanacak.


  Türkiye dine güveniyor

AB tarafından yayınlanan Eurobarometre 2007 raporuna göre Türkiye’de dinî kurumlara olan güven yüzde 64. Bu oran AB ortalamasının üstünde çıktı.


  TÜSİAD: Türk halkının ilgisi AB’ye bağlı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türk halkının AB’ye verdiği onayın hızlı bir şekilde yeniden artabileceğini, ancak bunun “Avrupalı dostlara” bağlı olduğunu belirtti.


  Hak-İş: Özgürlükçü yol sabote edilmesin

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Türkiye’de başörtüsü problemi değil, başörtüsüyle problemi olanlar’’ bulunduğunu belirterek, “Temennimiz, açılan demokratik ve özgürlükçü yolun sabote edilmemesi ve tıkanmamasıdır’’ dedi.


  Özgür üniversite hepimizin görevi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine atanan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, ‘’Üniversiteleri özgürce konuşan, tartışan, farklı herkesin orada bulunmaktan zevk duyacağı özgürlük ortamına kavuşturmamız gerekiyor. Bu hepimizin görevidir” dedi.


  Kuş gribi Sakarya’da

Sakarya’nın Kaynarca ilçesine bağlı Yeniçam köyündeki kümes hayvanı ölümlerinin, ilk laboratuvar test sonuçlarına göre kuş gribinden kaynaklandığı belirtildi.


  ‘Alo 183’ü kullanan yok

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğünce kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik şiddet ve istismarın bildirilmesi için oluşturulan ‘’Alo 183’’ ihbar hattına Şanlıurfa’da 2 yılda sadece iki kişi başvurdu.


  İlk cemreye 2 hafta kaldı

İlk cemre 19 Şubatta havaya düşecek. Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erman Artun, “kor halindeki ateş” anlamına gelen cemrenin, ilkbahara doğru, önce havada, sonra suda ve son olarak toprakta 7’şer gün aralıklarla meydana gelen bir sıcaklık yükselişi olduğunu belirtti.


  Benzinci robot

Hollandalı bilim insanları, araçlara benzin doldurabilen robot geliştirdi.


  İstanbul ve Ankara’da sis

İstanbul’da sabah saatlerinde etkisini iyice hissettiren yoğun sis sebebiyle şehir hatları vapur seferleri ile deniz otobüsü seferleri yapılamadı.


  Türkiye’de sigara yılda 100 bin can alıyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Sekreteri Ahmet Sırrı Arvas, Türkiye’de sigara ve bağlı hastalıklardan yılda yaklaşık 100 bin kişinin vefat ettiğini bildirdi.


  50 engelliye akülü tekerlekli sandalye

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 94 bin YTL’ye satın alınan 50 akülü tekerlekli sandalyenin ilk 25’si dün yapılan törenle engelli vatandaşların kullanımına sunuldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri