Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Büyüme yavaşladı

Ekonomik büyümedeki yavaşlamaya dikkat çeken Uluslararası yatırım bankası Deutsche Bank, analizinde, gerek küresel, gerekse iç gelişmeleri sebebiyle, Türkiye’nin, bu yılki ekonomik büyüme tahminini indirdi.


6 yılda 27 milyon kredi kartı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların, tüm uyarı ve düzenlemelere rağmen kredi kartı vermeye dev

Gıdada artış sürüyor

Merkez Bankası, olumsuz arz şartlarının etkisiyle işlenmiş gıda fiyatlarında geçen yılın ikinci yarısından itibaren gözlenen yüksek artış eğiliminin O


  10 holding 18 bin eleman arıyor

Küresel dalgalanmanın etkisiyle 2008 yılında durgunluk beklenmesine rağmen Türkiye’nin önde gelen grupları, yeni ve devam eden yatırımlarına bağlı olarak 2008 yılında yaklaşık 18 bin personel almayı planlıyor.


  Döviz kuru ihracatçının belini büküyor

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Genel Sekreteri İbrahim Okur, ‘’Düşük döviz kuru, ihracatçının belini büküyor’’ dedi. Okur, Demirtaş Rotary Kulübü’nün haftalık toplantısında yaptığı konuşmada, Türk ihracatçısının olumsuzluklara rağmen, dünya pazarlarında boy gösterdiğini, yeni pazarlar araştırdığını, bu çabaların ihracattaki başarıyı getirdiğini ifade etti.


  Yabancılar borsada en yüksek kârını yazdı

Yabancı yatırımcıların Borsadaki yıllık kazançları son 9 yılın toplam kârını geride bırakarak 2007’de, 26,7 milyar dolar seviyesine ulaştı.


  Dökme çay satışı yasaklanıyor

Gıda kodeksi kapsamındaki siyah çay kodeksi, aromalı siyah çay ve kafeinsiz siyah çayı da kapsayacak şekilde yenileniyor.


  Türkiye Finans’tan Ücretsiz Kambiyo Danışmanlığı

Türkiye’nin önde gelen katılım bankalarından Türkiye Finans, internet üzerinden kambiyo danışmanlık hizmeti vermeye başladı.


  Balık çiftlikleri taşınacak

Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, balık çiftliklerinin bulundukları bölgelerden kaldırılacağını belirterek, ‘’Balık çiftlikleri sahipleri ÇED raporu için başvuru yapmazlarsa çiftliklerini kapatırız ve faaliyetten men ederiz’’ dedi.


  Eskişehir, termalde Avrupa’nın en iyisi olmaya aday

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, termal turizm merkezi olarak ilan edilen merkeze bağlı Kızılinler köyü bölgesinin, Avrupa’nın en iyi jeotermal bölgelerinden biri olmaya aday olduğunu söyledi.


  Seralar tersine göçü tetikledi

ntalya’da, kayalık bölgede bulunması sebebiyle tarıma elverişsiz olan ve yoğun göç veren Demre’ye bağlı Kapaklı köyünde kurulan seralar sayesinde, göç eden aileler köylerine geri dönmeye başladı.


  Çubuk turşusunu dünya tanıyacak

Ankara’nın Çubuk İlçe Belediye Başkanı Adem Tuğluca, turşu üreticilerinin AB ülkelerinin yoğun turşu talebine yetişemediklerini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri