Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Maaşlar bankaya yatacak, kayıtdışı azalacak

İşyeri denetimlerini artıran hükümet, kayıtdışıyla mücadele için geniş kapsamlı yasal düzenlemeler hazırlıyor. Ekim’den itibaren bütün maaşlar bankalar aracılığıyla ödenecek. Kaçak işçi çalıştıranlar beş yıl süreyle kamu ihalelerine giremeyecek.

Devlet Planlama Teşkilâtı’nın 2008 yılı program tedbirlerine göre, kayıtdışılıkla mücadele için ilk adım Mart sonunda atılacak. Kayıtdışı ekonominin sebepleri, sonuçları ve boyutunu gösteren bütüncül bir analiz Mart sonunda tamamlanacak. Haziran sonuna kadarsa bütün ekonomik birimlerin katkısıyla kayıtdışı ekonomiyle mücadele stratejisi hazırlanacak. Suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesine yönelik ikincil düzenlemeler Mart sonunda hayata geçirilecek. Aynı dönemde taşıt kimlik birimi sistemi projesi uygulamaya girecek ve akaryakıt istasyonlarında belgeler gerçek sahiplerine düzenlenecek.

ALO KAÇAK İŞÇİ HATTI KURULACAK

Haziran sonundan itibaren işçilerin sosyal güvenlikte hak kayıplarını önlemek için ‘alo kaçak işçi hattı’ ve Bilgisayar Destekli Denetim Merkezi kurulacak. İşçi ücretlerinin bankalar aracılığıyla ödenmesi ve ödeme bilgilerinin bankalarla kamu kurumları arasında paylaşımını öngören düzenleme, Eylül sonunda hayata geçecek. Aynı tarihte çıkarılacak bir düzenlemeyle kaçak işçi çalıştıran işletmeler ve bunların ortak olduğu diğer şirketler, kamu ihalelerinden beş yıl süreyle yasaklanacak.

/ ANKARA

08.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Elektriğe yeni zam

  Maaşlar bankaya yatacak, kayıtdışı azalacak

  Kurşunsuz benzinde 3 kuruş indirim

  Petrol fiyatları düşüyor

  Ford Otosan, ABD’ye ticarî araç ihraç edecek

  Otomotiv sektörü 2008’e iyi başladı

  İnternette “önce kullan, sonra öde”

  Ekonomide sıkıntı arttı

  “Elektronik istihdam” dönemi başlıyor

  Emeklilerden yüzde 10 sağlık primi kesintisi

  Tüketici kredileri 67.4 milyar YTL’ye çıktı

  2007’de senet protestoları arttı

  Tarım destekleri ödenmeye başladı


 Son Dakika Haberleri