Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kayseri kalesi, kültür ve san'at merkezi olacak

Kayseri’nin simgelerinden olan Bizans döneminden kalma tarihî kale, kültür ve san'at merkezi olacak. Yıllardır esnaflar tarafından kullanılan ve bazı bölümlerinin yıkılması sonrasında tamirat gören tarihî kale için iki kademeli ulusal mimarlık yarışması düzenleniyor.

Yarışmacılardan, Kayseri’de, iç kale ve yakın çevresini ‘yapılı çevre’, ‘ulaşım’ ve ‘kentsel odaklar’ açısından irdelenmesi ve geleceğe yönelik yeni yorumlar, yeni açılımlar getirilmesi isteniyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, tarihî kaleyi kültür ve sanat merkezi haline getirmek için ilk hamleleri yapmaya başladıklarını söyledi. Kalenin şehrin göbeğinde olmasına rağmen yıllardır gerektiği şekilde değerlendirilemediğini belirten Özhaseki, hazırlanan yeni projeyle para dışında ne kadar kültür ve san'at kaygısı olan varsa hepsini kale içerisinde toplamayı amaçladıklarını söyledi. Uluslararası bir yarışma başlattıklarını ifade eden Özhaseki, yarışma sonrasında kalenin asıl amacına hizmet edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kayseri’ye yaptığı ziyarette, kale içerisinde bir de müze yapılması teklifini de değerlendireceklerinin altını çizen Özhaseki, “Kayseri’den çıkartılan birçok tarihi değerin sergileneceği bir müze olmadığı için halen bu eserler Ankara’ya gönderiliyor. Bu durumu Cumhurbaşkanımız da dile getirdi ve kale içerisine bir de müze yaptırılması tavsiyesinde bulundu. Bunu da değerlendireceğiz. Kale içini tam olarak kültür ve san'at merkezi haline getirmeye kararlıyız” dedi.

08.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Flört kalbi yaralıyor, Bizim Aile merhem oluyor

  Esma Sultan Çeşmesi açılıyor

  Kayseri kalesi, kültür ve san'at merkezi olacak


 Son Dakika Haberleri