Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sünni blok hükümete dönmüyor

Irak meclisindeki en büyük Sünni Arap blokunun lideri Adnan el Duleymi, tekrar hükümete katılacakları haberini yalanladı.

Irak’ta, ABD askerlerini hedef alan iki ayrı saldırıda 5 ABD askerinin öldüğü, 3 ABD askerinin yaralandığı bildirildi. ABD ordusundan konuya ilişkin yapılan açıklamada, önceki gün Irak’ın başkenti Bağdat’ta, yol kenarına yerleştirilmiş bir bombanın patlaması sonucu 4 askerin öldüğü belirtildi. Tamim eyaletinde yine aynı gün yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda da 1 askerin öldüğünün ve 3 askerin yaralandığını kaydedildiği açıklamada, askerlerin operasyon sırasında öldükleri bildirildi. Irak savaşının başladığı Mart 2001’den bu yana 3958 ABD askeri hayatını kaybetti. Bu arada, Irak meclisindeki en büyük Sünni Arap blokunun lideri Adnan el Duleymi, tekrar hükümete katılacakları haberini yalanladı. Daha önce isteklerinin hükümet tarafından karşılandığını ve hükümete katılmaya karar verdiklerini söyleyen Uyum Cephesi lideri Duleymi, böyle bir açıklama yaptığını inkâr etti ve bu konuda nihai bir karar alınmadığını söyledi. Duleymi, hükümetin ilk olarak cephenin isteklerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Cephenin sözcülerinden ve önde gelen milletvekillerinden Salim el Cubur ise hükümetle görüşmelerin hala devam ettiğini belirterek, “İyi bir ilerleme sağladık ama hâlâ bazı şeylerin çözümlenmesini bekliyoruz” dedi.

/ BAĞDAT

10.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘İyi Yahudiler’in Olmert’i devirme planı

  Sünni blok hükümete dönmüyor

  Lübnan başkanlık seçimi yine ertelendi

  Alman öğretmenin gözyaşları

  ‘McCain karşısında Obama daha şanslı’

  ABD Dışişleri Sibel Edmunds’u yalanladı

  Kosova’ya, ‘ağır bedel’ ödersin tehdidi

  İran’da 3 bin adaya çapraz

  Sinn Fein’in lideri İngiliz ajanı çıktı

  Papazdan 'şeriat' çağrısı

  Komşuda aşure birliği


 Son Dakika Haberleri