Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İzlediği yol hükümeti sıkıntıya sokar

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, üniversitelerde başörtüsünün serbest olmasını, yasağın kalkmasını her zaman desteklediğini belirterek, bu konuda anayasa değişikliklerinin içeriği konusunda bir sorunu olmadığını söyledi. Lagendijk, “Ama Anayasa değişikliklerinin yapılış ve tartışılış biçimi, aceleye getirilmiş olması ve bu konudaki korku ve hassasiyetlerin göz önünde bulundurulmaması, aslında çok üzücü bir süreç” dedi.


İzin yasakçılara

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformunun her hafta Abdi İpekçi Parkında gerçekleştirdiği başörtüsü eylemlerinin bu hafta yapılacak olan 105’incisi Ankara V

İkinci turda 411 kabul

TBMM Genel Kurulunda, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylamasında, teklifin tümü 1


  CHP yine Anayasa Mahkemesine gidiyor

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Suha Okay, TBMM Genel Kurulunda yapılan anayasa değişikliğinin ikinci turu öncesinde parlamentoda düzenledikleri basın toplantısında, “Biz bu konuda anayasal kurumlara güveniyoruz. Yargısal süreçteki başvurumuzu devam ettireceğiz” diye konuştular. Teklifin Mecliste kabulünden sonra CHP, Gül'ün vereceği kararı bekliyor.


  Başörtüsünde dayatma yanlış

Nobel edebiyat ödüllü yazar Orhan Pamuk, “Başörtüsünün İslami fundamentalizmle alakası yok. Bir gelenektir. Profesör edasıyla tepeden çözümler dayatmak yanlıştır” dedi.


  Erdoğan: İmtiyazlı ortaklık ifadesi çok çirkin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı AB üyesi ülkelerin yöneticilerinin, Türkiye için zaman zaman “İmtiyazlı ortaklık” gibi ifadeler kullandıklarını belirterek, “Bunu siyaseten bir çok çirkin buluyoruz” dedi.


  DTP’ye verilen ek süre doluyor

Anayasa Mahkemesi’nin, Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) kapatılması talebiyle açılan davada, partiye ön savunma için verdiği 1 aylık ek süre yarın mesai bitiminde doluyor.


  Esengün: Anayasa değişikliği daha geniş kapsamlı olmalı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, yapılacak anayasa değişikliğinin çok daha geniş kapsamlı olması gerektiğini söyledi.


  İnsan Hakları Komisyonu Almanya’ya gidecek

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, 9 Türk’ün hayatını kaybettiği, Almanya’nın Ludwigshafen şehrindeki binada incelemelerde bulunacak.


  Ayakkabısı çalınana yenisi veriliyor

Adana’da bir camide ayakkabı hırsızlığına karşı ilginç bir yöntem geliştirildi. Camide ayakkabısı çalınana bir çift yeni ayakkabı verilecek.


  Doğuda köy yolları kapalı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı ve tipi sebebiyle 115 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 derece ile Ardahan’da yaşandı.


  Uludağ’da kar rekor seviyede

Bursa Uludağ’da kar kalınlığı 148 santimetre ile sezonun en yüksek seviyesine ulaşırken, kar yağışının bugün yeniden başlaması bekleniyor.


  Sigara yasağı çok anlamlı

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, "Sigara yasağına başladığımız gün, bir arkadaşımız sigara yüzünden kalp krizi geçirip öldü. O gün, yasağın ne kadar anlamlı olduğunu daha iyi anladık’’ dedi.


  Marmara’da 3,5 metrelik köpek balığı avlandı

Marmara Denizi’nde balıkçı ağlarına takılan 3,5 metre uzunluğundaki köpek balığı, Kadıköy’de tezgahta sergileniyor.


  Üstün zekâlı öğrenciler için bir merkez daha

Üstün zekâlı öğrencilerin kendilerini geliştirmesi için yapılan bilim san’at merkezlerinin 43.’sü Kayseri’de hizmete açılacak.


  Piller geri dönüşüme kazandırılmalı

Türkiye’de, bir yılda piyasaya sürülen yaklaşık 11 bin ton pilden 260 tonunun, bertaraf edilmesi veya geri kazanılabilmesi amacıyla toplanabildiği bildirildi.


  Çocuk işçiliğini önleyecek projeler destek bekliyor

Çocukları sokaktan çekmek için işçi ve işveren sendikalarını bir araya getiren ‘’Çocuk İşçiliğine Karşı Toplumsal İş Birliği ve Adana İlinde Yürütülen Zamana Bağlı Politika ve Program Çerçevesinde Faaliyetlere Destek Projesi’’nin devamı için toplumsal duyarlılık beklendiği bildirildi.


  Çiğ köftede hastalık riski

Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süda Tekin Koruk, çiğ et yoluyla bulaşabilen ‘’Toksoplazma hastalığı’’ndan korunmak için, çiğ köftede kullanılan etin dondurulduktan ya da pişirildikten sonra kullanılması gerektiğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri