Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tarihçilerin gözüyle 2. Abdülhamid

Eminönü Belediyesi tarafından düzenlenen anma programında bir araya gelecek olan tarihçi ve akademisyenler ölümünün 90. yıldönümünde Sultan 2. Abdülhamid’i anlatacak. Divanyolu’nda bulunan türbesinde düzenlenecek anma programına çok sayıda tarihçi katılıyor.

Osmanlı Devleti’nin son döneminde 33 yıl gibi uzun bir süre Osmanlı devletini yöneten sultan II. Abdülhamid, 10 Şubat 1918’de Beylerbeyi Sarayı’nda vefat etti. Cenazesi büyük bir kalabalığın iştirakiyle, padişahlara mahsus bir törenle Divanyolu’nda II. Mahmut Türbesi’ne defnedildi. Hükümdarlığında olduğu gibi vefatından sonra da yoğun tartışmalara konu olan II. Abdülhamid güncelliğini korumaya devam ediyor.

Eminönü Belediyesi’nin düzenlediği bir programla ülkemizin önde gelen bir grup tarihçisi bugün vefatının 90. yılında, Abdülhamid’i, hükümdarlık yaptığı Yıldız Sarayı, vefat ettiği Beylerbeyi Sarayı ve Eminönü’ndeki türbesinde anmak için bir araya geliyor. Tarihin tarihçilere bırakılması gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Erhan Afyoncu ve Dr. Coşkun Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre, tarihçiler 10 Şubat Pazar günü 12.30’da II. Abdülhamid’in vefat ettiği Beylerbeyi Sarayı’nda buluşacaklar. 13.00’de II. Abdülhamid’in 33 yıl boyunca devleti yönettiği Yıldız Sarayı’na geçecek olan grup, saat 13.30’da Abdülhamid’in Divanyolu’ndaki türbesini ziyaret edecek. Bu ziyaret sırasında II. Abdülhamid ve dönemini değerlendiren konuşmalar yapılacak.

Çok sayıda tarihçinin katılması beklenen programa iştirak edeceği belirtilen isimlerden bazıları şunlar: Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Uğur Derman, Prof. Dr. Çiçek Derman, Prof. Dr. Azmi Özcan, Prof. Dr. Mustafa Uzun, Prof. Dr. M. Akif Aydın, Prof. Dr. Cevdet Küçük, Prof. Dr. İdris Bostan, Prof. Dr. Abdulkadir Özcan, Prof. Dr. Sabri Orman, Prof. Dr. Feridun Emecen, Prof. Dr. Ali Akyıldız, Prof. Dr. Tufan Buzpınar, Prof. Dr. Ali Arslan, Prof. Dr. Süleyman Beyoğlu, Dr. Nevzat Kaya, Dr. Hidayet Nuhoğlu, Prof. Dr. Nil Sarı, Prof. Dr. Vahdettin Engin, Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, Prof. Dr. Fehameddin Başer, Prof. Dr. Fatih Andı, Prof. Dr. Osman Özsoy, Prof. Dr. Haluk Dursun, Y. Doç. Dr. Erhan Afyoncu, Doç. Dr. Arif Bilgin, Y. Doç. Dr. Fikret Sarıcaoğlu, Doç. Dr. Mustafa Küçükaşçı, Doç. Dr. Bilgin Aydın, Doç. Dr. Osman Köse, Doç. Dr. Mahmut Ak, Dr. Önder Bayır, Necdet İşli, Mustafa Armağan Dr. Coşkun Yılmaz, Dr. Recep Çelik, Y. Doç. Dr. Haşim Şahin, Dr. Rıfat Günalan, Dr. Yüksel Çelik, Dr. Necdet Yılmaz, Dr. Fehmi Yılmaz, Dr. Cengiz Tomar, Uğur Demir, Mümin Yıldıztaş, Ahmet Önal, Dr. Ekrem Tak.

10.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarihçilerin gözüyle 2. Abdülhamid

  “Zeyrek” yenileniyor

  Kösmene’den “Namazın Sırları” konferansı

  AA'nın "içinden" bir sergi

  Belediyeden köylere kitap

  Hoca’nın takıları hazır


 Son Dakika Haberleri