Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Zeyrek” yenileniyor

İstanbul'un 2010 Kültür Başşehri seçilmesindeki en önemli etken zengin kültürünün yanı sıra bu kültürün yansıtılmasını sağlayan tarihî yapılar hiç kuşkusuz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihe de kültüre de sahip çıkıyor. Hanlar Bölgesi'nin ve Zeyrek'in yenilenmesi projeleri de bunu ispatlıyor.

Geçmişten gelen kültürel ve tarihî değerlere sahip çıkarak geleceği şekillendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanındaki yapılara ayrı bir önem gösteriyor. Tarihî zenginliğin gelecek nesiller tarafından da görülebilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların son durağını ise Eminönü'ndeki "Hanlar Bölgesi" ile "Zeyrek" oluşturuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Zeyrek'te yer alan 267 sivil mimarî örneği ile Hanlar Bölgesi'ndeki beş hanın yenilenmesi kararı aldı. Zeyrek'teki tescilli sivil mimarlık örneği yapıların röleve, restorasyon proje bedellerinin yüzde 60'a kadar olan kısmı İl Özel İdaresi tarafından karşılanırken kalan kısım yasalar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanacak.

Eminönü Hanlar Bölgesi Rüstem Paşa Mahallesi'nde Büyük Çukur Han, Kızıl Han, Küçük Çukur Han, Molla Fenari Mahallesi'nde Vezir Han ile Sarı Demir Mahallesi'nde Ali Paşa Han'ın yeniden ihyası için Zeyrek Bölgesi'nde olduğu gibi, gereken maliyetin yüzde 60'ı İl Özel İdaresi'nden, geri kalan kısmı da Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Buna göre, beş hanın yer aldığı 149 parselde, 14 bin 662 metre kare alanda röleve, restorasyon ve mühendislik bedeli olarak toplam 2 milyon 291 bin 982 YTL harcanacak.

/ İSTANBUL

10.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarihçilerin gözüyle 2. Abdülhamid

  “Zeyrek” yenileniyor

  Kösmene’den “Namazın Sırları” konferansı

  AA'nın "içinden" bir sergi

  Belediyeden köylere kitap

  Hoca’nın takıları hazır


 Son Dakika Haberleri