Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

AB, şimdiden iş kapısı oldu

Türkiye’nin AB’ye adaylık süreci devam ederken, kamu kurumlarının yanı sıra pek çok sivil toplum ve meslek örgütü de bünyesinde AB birimleri oluşturuyor. AB Bilgi Merkezine göre AB’nin istihdam alanında verdiği destek, İŞKUR projesi gibi somut istihdam oluşturma projelerinde de ortaya çıkıyor.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonunun yürüttüğü İletişim ve Bilgilendirme Destek Programı çerçevesinde kurulmuş olan İstanbul’daki AB Bilgi Merkezinden edinilen bilgiye göre, büyük holdinglerden bakanlıklara, belediyelere, meslek örgütlerine kadar çok farklı yelpazedeki kurumların, AB ile ilgili çalışmalar yürütmek üzere birimleri bulunuyor.

AB Bilgi Merkezine göre AB’nin istihdam alanında verdiği destek, İŞKUR projesi gibi somut istihdam yaratma projelerinde de ortaya çıkıyor. Bu çerçevede, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen İŞKUR projesinin devamı olarak 15 Ocak 2008 tarihinde, 16 milyon avrosu hibe planına tahsis edilmek üzere toplam 20 milyon avro bütçeye sahip ‘’Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Programı’’ da başlatıldı. Ayrıca Avrupa Komisyonunun aday ülkelere yönelik yeni mali yardım aracı olan Katılım Öncesi Malî Yardım Aracının İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi bileşeni kapsamında da, 2007-2009 yılları arasında kullandırılmak üzere 186 milyon avro ayrılmış bulunuyor.

AB Bilgi Merkezine göre, Türkiye-AB müzakerelerinin devam ediyor olması, devlet kurumlarının, sektörel örgütlerin ve şirketlerin AB müktesebatını inceleme ve uygulama amaçlı yetişmiş uzmanlara duyacağı ihtiyacın da devam edeceği anlamına geliyor. Ayrıca, AB mali yardımlarının yıldan yıla artacak olması, doğal olarak farklı sektörlerde daha çok ortak projelerin uygulanması ve daha fazla kişinin bu projelerde çalışacak olmasına imkân sağlayacak.

Piyasada AB çalışmalarına yönelik kalifiye eleman yetiştirme amacıyla hizmet veren Avrupa Komisyonu Destekli Jean Monnet Burs Programı bulunuyor. Kamu ve özel sektör çalışanları ile son sınıf ve lisansüstü öğrencileri, bu programa başvurup AB ülkelerinde müzakere başlıklarına ilişkin konularda lisansüstü eğitim alabiliyorlar.

/ İSTANBUL

12.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB, şimdiden iş kapısı oldu

  IMF: Kriz gelişmekte olan ülkeleri de ektiler

  Şirketlere NACE kodu verilecek

  Bütçe açığı Ocak’ta yüzde 91 azaldı

  Alanya’da her 7 kişiden biri icralık

  İhracatta 125 milyar dolara ulaşabiliriz

  Bildirim formları için süre uzatımı

  Bizim Toptan 80. mağazasını açtı

  İnternet ve ATM'de uyanık olun

  Avea’dan şirketlere ‘online işlem’ hizmeti

  Türk Barter’dan, KOBİ’lere destek kredisi


 Son Dakika Haberleri