Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Şam’da Hizbullah’a bomba

Suriye’nin başkenti Şam’da bir aracın hedef alındığı bombalı saldırıda ölen kişinin bir Hizbullah komutanı olduğu bildirildi. Hizbullah televizyonu, saldırıda, ABD’nin en çok arananlar listesinde bulunan üst düzey komutan İmad Mugniye’nin öldüğünü duyurdu.

Filistinli Hamas örgütü, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından İmad Mugniye’nin öldürülmesini kınadı. Gazze’deki Hamas sözcüsü Semir Ebu Zühri, Hizbullah yetkilisinin öldürülmesini kınadıklarını belirterek, “Amerikalıların desteklediği Siyonist iblise karşı mücadeleyi artırmak gerektiğini” vurguladı.

Bu arada Mugniye’nin öldürüldüğünü duyurmasından sonra örgütün yeni bir açıklamasını yayımlayan Hizbullah’ın El Manar televizyonu, Hizbullah komutanı için cenaze töreninin bugün düzenleneceğini bildirdi.

Yeni açıklamada Hizbullah, intikam tehdidinde bulunmadı, ancak yandaşlarını Güney Lübnan’daki karargâhlarında düzenlenecek cenaze törenine katılmaya çağırdı.

Açıklamada, “Bedeli ne olursa olsun zafere ulaşacağımızı tüm düşmanların ve katillerin duymasını sağlayalım” denildi.

ABD’nin arananlar listesinde bulunan Mugniye, 1985’te bir Amerikan donanması dalgıcının öldüğü TWA uçağının kaçırılmasının yanı sıra Hizbullah’ın güvenlik şefi olduğu 1980’lerde Lübnan’da 200’den fazla Amerikalının öldüğü saldırıları planlamak, 1992’te Arjantin’deki İsrail Büyükelçiliğine düzenlenen, 29 kişinin öldüğü saldırıya katılmak ve iki yıl sonra Buenos Aires’teki bir Yahudi merkezinde meydana gelen, 95 kişinin öldüğü patlamayla ilgisi olmakla suçlanıyordu. FBI’ın arananlar listesinde bulunan Mugniye’nin başına milyonlarca dolarlık ödül konulmuştu.

Bu arada İran’da İngilizce yayın yapan uydu kanalı Press TV, Şam’da bir İran okulunun yakınında meydana gelen patlamada ölenin Mugniye olduğunu, Mugniye’nin evinden çıkarak aracına yaklaştığı anda aracın infilâk ettiğini aktardı. Lübnan televizyonu LBC ise Mugniye’nin, patlamanın olduğu yerde bulunan İran okulunda düzenlenen bir törene katıldığını, törenden ayrılırken öldürüldüğünü duyurdu.

Mugniye’nin öldürülmesinin, Hizbullah’ın genel sekreteri Şeyh Abbas Musavi’nin 1992 yılında Lübnan’ın güneyinde bir helikopter saldırısında öldürülmesinden bu yana örgüte verilen en büyük darbe olduğu yorumu yapılıyor.

Öte yandan Hizbullah’ın, Mugniye’nin ölümünden sorumlu tuttuğu İsrail, Hizbullah yetkilisinin öldürülmesinde rolü olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in makamından yapılan açıklamada, İsrail’in bu olayla ilgisi bulunduğu yönündeki iddialar reddedildi.

/ BEYRUT

14.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şam’da Hizbullah’a bomba

  ABD'de Obama önde

  Ermeniler açlık ve hastalıktan öldü

  Mao ile Kissinger SSCB yerine kadınları konuşmuş

  Belçikalı milletvekilinden Türkiye’ye tam destek

  Kosova ambargoya hazır

  Danimarka tahrike doymuyor

  Cami inşaatının yasaklanmasına büyük tepki

  Ashdown: Batı, Afganistan’da yenilebilir

  Sonunda Aborjinlerden özür dilendi

  Çocuklar silâhtan uzak tutulsun


 Son Dakika Haberleri