Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD'de Obama önde

ABD’de partilerin başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde başkent Washington’da ve ona komşu iki eyalette yapılan ön seçimlerde Demokrat Parti’de Barack Obama, üç yarıştada ezici farkla zafer kazanarak, rakibi Hillary Clinton’ı bir defa daha bozguna uğrattı.

Cumhuriyetçi Parti’de ise iddialı isim Senatör John McCain, muhafazakâr rakibi Mike Huckabee karşısında üç ön seçimi de kazanarak, partinin başkan adaylığını elde etmeye biraz daha yaklaştı. Potomac Nehri’nin Virginia ve Maryland eyaletleriyle başkent Washington’dan geçmesinden dolayı “Potomac ön seçimleri” adı verilen bu üç yerdeki oylamaların tamamında, Senator Clinton’a karşı 20 puan veya daha fazla üstünlük sağlayan Senatör Obama, Associated Press ajansının verilerine göre ilk defa delege sayısında da Hillary’nin önüne geçti. Ajans, son durumda Obama’nın bin 210, Clinton’ın da bin 188 delegesinin bulunduğunu belirtti. Demokrat Parti’nin başkan adaylığı için 2 bin 25 delegenin desteğini kazanmak gerekiyor.

Son zaferleriyle birlikte Obama, 5 Şubattaki “Süper Salı”dan bu yana toplam 8 yerde yapılan ön seçimlerin tamamını kazanarak, Clinton’a ağır bir darbe vurdu.

/ WASHINGTON

14.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şam’da Hizbullah’a bomba

  ABD'de Obama önde

  Ermeniler açlık ve hastalıktan öldü

  Mao ile Kissinger SSCB yerine kadınları konuşmuş

  Belçikalı milletvekilinden Türkiye’ye tam destek

  Kosova ambargoya hazır

  Danimarka tahrike doymuyor

  Cami inşaatının yasaklanmasına büyük tepki

  Ashdown: Batı, Afganistan’da yenilebilir

  Sonunda Aborjinlerden özür dilendi

  Çocuklar silâhtan uzak tutulsun


 Son Dakika Haberleri