Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Primden 5 puan 2008 yılında indirilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işveren priminden 5 puanlık indirimin 2008 yılında yapılacağını belirterek, “Ancak ne zaman yapılacağı belli değil. Kanun TBMM’ye sevk edildiğinde ilgili ay eklenecek” dedi.

Bakan Çelik, Sırbistan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Rasim Ljajiç ve beraberindeki heyet ile makamında görüştü. Görüşmenin ardından Bakanlık girişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Çelik, istihdam paketi üzerindeki çalışmaların tamamlandığını, sosyal tarafların görüşlerinin alınacağını söyledi. Pakette yer alan, ‘işverene yönelik pirim indirimi’ konusunda ise Çelik, 5 puanlık indirimin 2008 yılında yapılacağını belirterek, “Ancak ne zaman yapılacağı belli değil. Kanun TBMM’ye sevk edildiğinde ilgili ay eklenecek” diye konuştu.

TBMM’de görüşülen Sosyal Güvenlik Reformu Yasası ile ilgili olarak ise alt komisyonun raporunu yazdığını hatırlatan Çelik, yasanın, Plan Bütçe Komisyonu’nda bugün görüşülmeye başlanmasını umut ettiğini söyledi. Çelik, reform ile ilgili bilgi kirliliğinin devam ettiğini, özellikle 9 bin pirim iş günü ile ilgili olarak, yanlış anlaşılmaların sürdüğünü kaydetti. Çelik, 9 bin prim iş gününe kademeli olarak 2028 yılında geçileceğinin altını çizdi.

/ ANKARA

14.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğu’yu kalkındıracak 7 adım

  Elektronik fatura devri

  Primden 5 puan 2008 yılında indirilecek

  Devlet çorap üretmez

  İlk nükleer santral Mersin’e yapılacak

  Teşvikli illerde ‘asgari indirim’ sıkıntısı

  ABD yavaşlarsa petrol talebi azalır

  Şarapta ÖTV düştü


 Son Dakika Haberleri