Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Beyrut’ta matemler çakıştı

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah yanlıları ile iktidarın ve Batı’nın yandaşları, birbirlerine birkaç kilometre uzakta gövde gösterisine hazırlanıyor. Hizbullah yanlıları, Suriye’nin başşehri Şam’da önceki akşam öldürülen Hizbullah komutanı İmad Mugniye’nin cenaze töreni, Batı yanlısı iktidar yandaşları da eski Başbakan Refik Hariri’nin suikasta kurban gitmesinin 3. yıldönümü için bir araya geliyor.

Lübnan bayrakları ve Hariri’nin posterlerini taşıyan binlerce kişi, Hariri’nin ölüm yıldönümü için başşehrin Şehitler Meydanına akarken, Hariri’nin meydanın yakınındaki mezarı ziyaretçi akınına uğruyor.

Bu arada cenazesi Şam’dan getirilen Mugniye’nin defin töreni için binlerce kişi Beyrut’in güneyinde toplanmaya başladı.

Hizbullah, örgüte ait El Manar televizyonundan yayımladığı açıklamayla, yandaşlarına törene katılma çağrısı yapmış, açıklamada, “Bedeli ne olursa olsun zafere ulaşacağımızı bütün düşmanların ve katillerin duymasını sağlayalım” denilmişti.

Taraflar arasında şiddet olayları çıkabileceği endişesiyle yetkililer binlerce asker ve polisi görevlendirirken, ana yollara barikatlar kuruldu.

Beyrut’taki Amerikan Büyükelçiliği, Lübnan’daki vatandaşlarına seyahat uyarısında bulunurken, başşehirdeki mağazalar Sevgililer Günü kutlamalarını erteledi.

Öte yandan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın, Şam’da öldürülen Mugniye’nin yerine atama yaptığı bildirildi.

Hizbullah’la bağlantısı bulunan Essefir gazetesinin haberinde, Nasrallah’ın Mugniye’nin yürüttüğü gizli “Cihad Konseyi” başkanlığı görevine derhal yeni bir isim getirdiği belirtildi, ancak bu kişinin ismi açıklanmadı.

Hizbullah ve müttefiki İran, suikasttan İsrail’i sorumlu tutuyor. Ancak İsrail, suikastı desteklediğini bildirmesine rağmen, olayla ilgisi bulunmadığını belirtiyor.

/ BEYRUT

15.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Beyrut’ta matemler çakıştı

  İsrailli generaller: Bariyerler kalksın

  Paris salgını Danimarka’ya sıçradı

  ‘Gerilim bize yarıyor’

  Dayton anlaşmasının orjinali kayboldu

  ABD-İran görüşmelerine Mugniye gölgesi düştü

  Eski Doğu Bloku ülkelerine Rus tehdidi

  Atlantis astronotları yeniden uzayda

  Geleceğin evi böyle olacak


 Son Dakika Haberleri