Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Filmler kısa, diyalog güçlü

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, 2008 Avrupa Kültürlerarası Diyalog Yılı faaliyetleri çerçevesinde, kültürlerarası diyalog temalı kısa film yarışması düzenliyor. Delegasyondan yapılan açıklamaya göre, bugün başlatılan yarışmaya bütün amatör ve profesyonel film yapımcıları 1 Mayısa kadar filmlerini göndererek katılabilecek.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kültürlerarası diyaloğun eşitlikten sosyal adalete, farklı kültürlere saygıdan insan haklarına kadar uzanan kapsamlı bir konu olduğunu söyledi.

Büyükelçi, yarışmanın gerek yeni yetişen gerek deneyimli Türk film yapımcılarının kültürlerarası diyalog kavramını nasıl algıladıklarını ortaya koymalarına fırsat vereceğini kaydetti.

Yarışma 10 dakikayı geçmeyen ve 1 Ocak 2006’dan sonra çekilmiş her türden kısa film katılımına açık olup, daha önce başka yarışma, festival veya benzeri faaliyetlere katılmış ya da önceden ödül almış filmler de yarışmaya katılabilecek.

Yarışmada birincilik ödülünü alacak film yapımcısı, Oberhausen Kısa Film Festivaline seyahat, ve Shadow Edius DVX desktop kurgu sistemi kazanacak.

Ön elemeyi geçen filmler 12-13 Mayısta Ankara Üniversitesinde gösterilecek ve kazananlar 15 Mayısta yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

Yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgi Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu internet sitesi www.avrupa.info.tr’den öğrenilebiliyor.

İslamafobya’ya dizi dizi proje

Hollywood’la temas kuran hükümet Avrupa’da tırmanışa geçen İslam korkusu ve din ayrımcılığını eleştiren 20 bölümlük dizi çektirecek.Türkiye’nin Medeniyetler İttifakı çerçevesinde atacağı adımları belirleyen ‘Medeniyetler İttifakı Ulusal Eylem Planı’ hafta başında yapılan Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı.

Hükümet, Medeniyetler İttifakı Ulusal Eylem Planı çerçevesinde özellikle Avrupa ülkelerinde yükselişe geçen ‘İslamofobi’ ve ‘din ayrımcılığına’ karşı Hollywood silahını kullanmaya hazırlanıyor.

Ulusal Eylem Planı’yla birlikte, Başbakanlığa bağlı olmak üzere Medeniyetler İttifakı Ulusal Koordinasyon Kurulu kurulacak. 10 bakanlıktan temsilcilerin bulunacağı ve 15 kişiden oluşacak Koordinasyon Kurulu’na, Başbakan tarafından başkan atanacak. Devlet Bakanı Mehmed Aydın, Ulusal Eylem Planı’nın, çoğulculuk, dil ve etnik ayrımcılık, farklılıklara saygı, işbirliği, diyalog, insan haysiyetine saygı konularında çalışmalar yapılmasına ilişkin yol haritasını belirlediğini söyledi.

Uzun ömürlü bir projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Aydın, “Ömür boyu sürecek bir projeyi hayata geçirdik” bilgisini verdi. Aydın, İslamofobi ve din ayrımcılığını eleştiren, çoğulculuk ve farklılıklara saygıyı anlatmak için Amerikan film endüstrisinin kalbi Hollywood’la temasa geçtiklerini belirterek, “Albenisi olan, bütün dünyanın ilgiyle izleyeceği, İslam medeniyeti ile batı medeniyetini konu alan 20 bölümlük dizi yapmayı planlıyoruz” dedi.

15.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filmler kısa, diyalog güçlü

  Fotoğrafçılar buluş-MUŞ

  “Kültür Hareketi”nde ilk durak Mersin

  Mesir’in birincisi Mısır’dan


 Son Dakika Haberleri