Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Araç muayenesini geciktirmeyin

TÜVTURK’un araç muayenesinde uygulamaya koyduğu yeni sistem çerçevesinde, zamanında muayene edilmeyen araçlara, her ay için yüzde 5 ‘’gecikme bedeli’’ uygulanacak.

TÜVTURK yetkililerinden alınan bilgiye göre, yeni sistemde Avrupa genelinde kullanılan 96/96/AT yönetmeliği baz alınarak araç muayenesi yapılacak. Muayene, binek araçlar için 20 dakika, ticari araçlar için 40 dakika sürecek.

Araç muayenesinde, ‘’kusursuz’’, ‘’hafif kusurlu’’, ‘’ağır kusurlu’’ ve ‘’emniyetsiz’’ olmak üzere, 4’lü değerlendirme kriteri bulunacak. Bunlardan kusursuz ve hafif kusurlu araçlara onay belgesi verilecek. Kötü durumdaki araçlara ise onay verilmeyecek ve bir ay içinde gerekli tamiratın yaptırılması istenecek. Yeni sistemde trafiğe çıkış onayı alamayan araçlar, trafikten men edilecek.

ARAÇ, KENDİ BÖLGESİNDE MUAYENE EDİLECEK

Şu ana kadar Trabzon ve Elazığ’da olmak üzere 2 ilde muayene istasyonlarını hizmete açan TÜVTURK, 2008 yılı sonuna kadar 81 ilde toplam 189 adet sabit muayene istasyonu kuracak. 81 adet gezici muayene istasyonu ile birlikte kurum, 270 noktada hizmet verecek.

Yeni düzenlemeyle yönetmelik gereği aracın tescil edildiği ilin bağlı olduğu bölge sınırları içinde muayenesi yapılacak.

Eski sistemde olduğu gibi yeni alınan özel araçların ilk muayenesi 3 yıl sonra yapılacak. Daha sonraki muayene periyodu da 2 yıl olacak.

Ticarî araçların yeni alındıktan sonraki ilk muayene süresi de, yine 1 yıl olarak uygulanacak. Bu gruptaki araçların periyodik muayenesi de her yıl gerçekleştirilecek.

Muayenesi olmayan ve bu sebeple bağlanan araçlara, geçici izin belgesi ile muayene olma hakkı tanınacak. Yeni sistemle muayene tarihinin geçirilmesi durumunda, araçlara her ay için yüzde 5 ‘’gecikme bedeli’’ uygulanacak.

/ ANKARA

16.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomide yavaşlama var

  İşsizlik arttı, istihdam azaldı

  2007 yılı carî açığı 38 milyar dolar

  Araç muayenesini geciktirmeyin

  Emlak değer kazandı

  Kapasite kullanımı yüzde 80.5

  Yatırımcı riskten kaçıyor

  22 milyar dolarlık yabancı sermaye geldi

  Türkiye güvenli liman görevi görebilir

  SunExpress, 29 YTL’den uçuracak


 Son Dakika Haberleri