Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Reformlar yavaşladı, ev ödevleri duruyor

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Üyesi Vural Öger, ABHaber’e verdiği mülâkatta, “AB müzakere öncesi hükümet çok iyi ve hızlı çalıştı. Son 1,5- 2 sene içinde ise eski reform hızı azaldı” dedi. Hükümetin ciddî bir reform sürecini tekrar ele alması gerektiğini kaydeden Öger, “Biz, bize verilen ev ödevini yapalım, yine sorun çıkarsa AB’den kaynaklansın” diye konuştu.


Mini etekliye kezzap yalanı

Başörtüsü tartışmalarıyla beraber, medyada provokasyon olduğu izlenimi uyandıran haberlerde de artış görüldü. Bunlardan biri de, mini etekli iki öğren

Başörtüsü bireysel özgürlüktür

Diyarbakır Barosu, başörtüsünün bireysel bir özgürlük olduğunu vurgulayarak, yasağın karşısında olduğunu açıkladı.


  CHP, Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu

CHP, 5726 Sayılı Tanık Koruma Kanununun bazı maddelerinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.


  Ergin: Ne özel, ne de genel af söz konusu

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, temel ceza kanunlarına uyum amacıyla 170 kanunda değişiklik yapan kanunun, af getirdiğine ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirterek, ‘’Ne özel ne de genel bir af söz konusu“ dedi.


  Kadın vekiller Bulgaristan’a gidiyor

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Alev Dedegil’in de aralarında bulunduğu 4 kadın milletvekilinden oluşan heyet, ABD’li National Democratic Instute’nin (NDI) düzenlediği toplantıya katılmak üzere Bulgaristan’a gidecek.


  CHP, Sarıgül’ün avukatını da ihraç etti

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ihracının ardından, bu kez Sarıgül’ün avukatı Murat Hazinedar’ı da ihraç etti.


  Doğu’da kar, Batı’da bahar

Etkili kar yağışı sebebiyle Van ve Hakkari’de 450 köy ve mezra yolu ulaşıma kapanırken, Aydın ve çevresinde ise yaşanan güneşli havanın etkisiyle badem ağaçları çiçek açtı.


  Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın hafta sonu bütün yurtta etkili olmasının beklendiği bildirildi.


  Dağlarda operasyonlar sürüyor

Şırnak’ta terör örgütü PKK’nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyon sürüyor. Operasyonlar Cudi Dağı’nda yoğunlaştırılırken, teröristlerin Türkiye’ye sızmalarına karşı Irak sınırında önlemler artırıldı.


  Vali Güler: Duâ edelim İstanbul'a kar yağsın

İstanbul Valisi Muammer Güler, “Hep beraber duâ edelim, İstanbul’a hızlı bir kar yağsın. Daha sonrasını düşünürüz” dedi.


  SGK’dan "dolandırıcılık" uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, SGK’dan aylık alan vatandaşların evlerine giderek para toplamaya çalışan kişiler olduğunu bildirerek, vatandaşların bu tür taleplere itibar etmemelerini istedi.


  Gül: İzmir EXPO’yu kazanacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, EXPO 2015 yarışını İzmir’in kazanacağına olan inancını vurgulayarak, bu durumda şehre çok büyük alt yapı yatırımlarının yapılacağını söyledi.


  Katsayı haksızlığı yine çözülmedi

YÖK Genel Kurulu, katsayı konusunda 2009 öğretim döneminde uygulamaya konulacak biçimde yeni bir çalışmanın yapılmasına karar verdi.


  Sabah programları izleyiciyi kandırıyor

Sözde sorunları çözme adına yapılan programlarda, çözüm bulmak yerine özel hayatı dramatize edilen bazı kimseler onur kırıcı şekilde azarlanıyor. Bu tip seviyesiz yayın yapan kanallar da toplumun büyük tepkisini çekiyor.


  Yeni bir güneş sistemi keşfedildi

Astronomların uzayın derinliklerinde yeni bir güneş sistemi buldukları, güneş sisteminde iki gezegen bulunduğu bildirildi.


  Yeryüzüne nasıl daha az zarar veririz

İnsanların yeryüzüne verdiği zararı en aza indirmek amacıyla günlük hayatında uygulayabileceği pratik davranış yöntemleri araştırıldı.


  Dünya vakıfları İstanbul’da toplanacak

Avrupa Vakıflar Merkezi’nin (EFC) bu yılki genel kurul ve konferansı, Mayıs ayında Türkiye Üçüncü Sektör Vakfının (TÜSEV) ev sahipliğinde İstanbul’da yapılacak.


  Çevreye modern tehdit: e-çöp

Gelişen teknoloji ve hayatın her alanını kapsamaya başlayan teknolojik aletler, çevreyi yeni bir sorunla karşı karşıya bırakıyor; ‘e-çöp’.


  Stres kaynaklı hastalıklar artışta

Yoğun stres altında yaşayan günümüz insanının stres kaynaklı hastalıklara yakalandığına dikkat çeken uzmanlar, stresin mutlaka kontrol altına alınması gerektiğini belirtiyor.


  4 kilometrelik karlı okul yolu

Sakarya’nın Karapürçek ilçesine bağlı Kanlıçay köyünde elektriği ve suyu olmayan bağ evinde yaşayan ailenin 2 çocuğu, derslerini lüks ışığında yaparken okula gidebilmek için de karlı yolda 4 kilometre yol yürüyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri