Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyon mutfaktan çıkmıyor

Ankara Ticaret Odası, resmi istatistiklerde yıllık enflasyon yüzde 8,2’ye kadar gerilerken, halkın günlük hayatında en fazla tükettiği büyük bölümü gıda maddesi olan mal ve hizmetlerin fiyatlarında son bir yılda yüzde 275’e varan oranlarda fiyat artışları yaşandığını belirledi.

ATO’nun en fazla kullanılan 100 mal ve hizmetin fiyatlarını esas alarak yaptığı araştırma, “vatandaşın enflasyonunun” düşmeyip artmaya devam ettiğini gösteriyor. Ankara’da en fazla alış veriş yapılan merkezlerden toplanan fiyatlara göre son bir yıllık dönemde özellikle gıda maddelerinin fiyatlarında yaşanan artışlar, bilinen enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleşti. Fiyatı derlenen 100 maddeden 71’inin fiyatında yüzde 4’le yüzde 275 oranları arasında artışlar yaşanırken, bir maddenin fiyatı değişmedi, 28 maddenin ise fiyatı azaldı.

Ocak 2007 ile Ocak 2008 ayları arasında ekmek, çay, un, elektrik, kömür, kira, su, doğal gaz fiyatları, telefon, belediye otobüsü ve dolmuş ücreti gibi önemli maddelerin fiyatlarında resmî enflasyonun bir iki katı artışlar yaşandı.

Enflasyon sepetinin 30-40 tanesinin çok fazla kullanılmayan maddelerden oluştuğunu ifade eden ATO Başkanı Sinan Aygün, “Çok kullanılan maddelerin fiyatları artmaya devam ederken, az kullanılanların fiyatı ya düşüyor ya da yerinde sayıyor. Az kullanılan mal ve hizmetlerin fiyatlarındaki düşüşler, ortalamayı aşağı çektiği için TÜİK’in sepeti gerçek enflasyonu gizliyor” dedi.

/ ANKARA

17.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bankalar elden gidiyor

  MÜSİAD: Tarım olmadan kalkınamayız

  Enflasyon mutfaktan çıkmıyor

  2.5 milyar dolar sermaye dışarıya aktı

  Yurtdışında işçi çalıştırmaya düzen

  Gerçek işsiz sayısı 4,4 milyon

  Tüketici dostu ödülü İstikbal’in

  Türk Patent Enstitüsü’nden Ülker’e Ödül

  Pardus e-devlet’in kullanımını kolaylaştırdı


 Son Dakika Haberleri