Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ahilik belgeseli tamamlandı

Esnaf ve san’atkârların temelini oluşturan Ahilik Felsefesinin 90 dakikalık belgeseli tamamlandı. 2 VCD’den oluşan belgeselin hazırlanabilmesi için Kayseri’nin yanı sıra Kırşehir, Ankara, İstanbul ve Edirne’de çekimler yapıldı.

Belgeseli çeken prodüksiyon şirketinin müdürü Ali Rıza Yerlikaya, Ahilik ile ilgili çok sayıda makale veya kitap bulunduğunu, ancak bu çalışmaların genellikle akademik çevrelerle sınırlı kalarak vatandaşın ilgisini çekemediğini ifade ederek, Ahilik felsefesinin vatandaşa daha iyi ulaşması için belgesel çekmeye karar verdiklerini söyledi.

Yaklaşık bir yılda tamamladıkları belgesel filmin, Ahilik kültürünü, 13. yüzyılda uygulanan iş mükemmelliğini ve ahlâkını anlatmanın yanı sıra 21. yüzyıl ile kıyasladığını da anlatan Yerlikaya, şu bilgileri verdi:

“Çalışmamıza başlarken en iyiye ulaşmak için daha önce yapılan tüm çalışmaları incelemek istedik. Daha önce Ahi Evran’ın hayatını anlatan bir film çekilmiş. Ayrıca Ahilik kültürünün bazı bölümlerini ele alan tanıtım filmleri çekilmiş. Ancak, Ahilik kültürü ve felsefesini başlı başına ele alan başka bir çalışma bulamadık. Yaklaşık bir yıllık çalışma kapsamında 5 profesör ve 1 doçent bize akademik danışmanlık yaptı. Ahiliği, insana bakış açısı, eğitim, iş ahlâkı, işçi, işveren ve müşteri ilişkisi, iş mükemmelliği, kalite ve standardizasyon, sosyal güvence, iletişim, sivil toplum örgütleri, bugün alınabilecek dersler ve Şed kuşatma töreni konuları altında işledik.”

90 dakikalık ve 2 VCD’den oluşan belgeselin hazırlanabilmesi için Kayseri’nin yanı sıra Kırşehir, Ankara, İstanbul ve Edirne’de çekimler yapıldı.

18.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kalplerin tercümanı “Yağcıbedir”in zor günleri

  Ahilik belgeseli tamamlandı

  Kaftanlar ve halk giysileri koleksiyonu sergisi


 Son Dakika Haberleri