Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

39. yıl mesajları

Gazetemizin 39. hizmet yılı, sivil toplum kuruluşları, siyasiler ve okuyucularımız tarafından kutlandı. Mesajlarda, gazetemizin, sağduyulu ve istikrarlı çizginin adresi, doğrunun yanında ve haklının sesi olduğu vurgulanan gazetemizin insan hakları alanındaki tavizsiz mücadelesine, sivil, demokrat ve özgürlükçü tavrına dikkat çekildi.


Kemalistler özgürlüğe engel

İsveç’in Türkiye eski Büyükelçisi Erik Cornell, Türkiye'deki din özgürlüğünün tarihî sürecini anlatırken, Osmanlı halifeliği döneminde Hıristiyanların

Tersane ölümlerine inceleme

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, İstanbul Tuzla tersanelerinde meydana gelen iş kazalarını incelemek üzere alt komisyon kurdu.


  Deniz Baykal’a başörtüsü soruları

Mazlum-Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Baykal’ın 19 Şubat’ta partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamaları dikkat alarak hazırladığı mektubunda “Türban’ın dinde var olmadığını belirtmişsiniz; Sizce var olması durumunda yasak konusundaki görüşünüz değişir miydi?” diye sordu.


  Kırsalda operasyon sürüyor

Şırnak’ın Bestler Dereler kırsalı ile Gabar Dağı bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sürdürülüyor.


  CHP’li Arat’a intihal cezası

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK’ten gönderilen yazıya göre, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Necla Arat’ın profesörlüğe yükseltilme işleminde intihal tesbit edildiği gerekçesiyle, 1982 yılında İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi Dekanlığınca 6 ay süreyle geçici olarak, ‘’Görevden çıkarma’’ cezası verildiğini bildirdi.


  BBP'li Topçu: YÖK adil davranmıyor

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM), ‘’ilgili kanun maddesi eşit muamele öngörmesine karşın orta öğretimden yüksek öğretime geçişte adaylara eşit ve adil davranmadığını’’ ifade etti.


  Huzursuzluğun kaynağı yasaklar

TBMM Başkanı Köksal Toptan, asıl huzursuzluluğun özgürlüklerin kısıtlanmasından kaynaklandığını söyledi.


  AB, vakıflarda uygulamayı bekliyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn, Vakıflar Kanunu’nun TBMM’de kabul edilmesinin ‘’memnuniyet verici bir adım’’ olduğunu belirtti. Rehn, Vakıflar Kanunu’nun uygulamada Avrupa içtihadlarıyla uyumlu olması gerektiğini ifade etti.


  Gül'den Sarkisyan'a kutlama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanlığına seçilen Serj Sarkisyan’a kutlama mesajı gönderdi.


  Hastane bahçeleri ağaçlandırılacak

Ülke genelindeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının bahçeleri ağaçlandırılacak. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu, il sağlık müdürlüklerine gönderdiği genelgede, Çevre ve Orman Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde ağaçlandırma seferberliği başlatıldığını bildirdi.


  Sınav başvuruları bugün sona eriyor

İlköğretim 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin girebileceği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na (DPY-B) başvuruları bugün sona eriyor.


  Sahte ilâcın önüne takip sistemiyle geçilir

Konya Eczacı Odası Başkanı Harun Kızılay, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan, ilâçların fabrikadan hastaya ulaşana kadar takibi sağlayan ‘’İlâç Takip Sistemi’’nin 2009 sonunda değil, derhal hayata geçirilmesini istediklerini söyledi.


  Yağışlar, hastalıkları önledi

Yağmur ve kar yağışının artması birçok ilin kâbusu haline gelen hava kirliliği ve buna bağlı olarak artış gösteren salgın hastalıkların da önüne geçti.


  Bakır renginde ay tutulması

Bu yılın ilk ay tutulması önceki gece gerçekleşti. “Tam ay tutulması” şeklinde gerçekleşen olay, 02.35’de başladı. Ay tutlması Türkiye’den de izlendi. Ay’ın bakır renge dönüştüğü gökyüzü şöleni Dolunay aşamasında Ay’ın tamamen kararmasıyla meydana geldi.


  250 bin şehide 250 bin hatim

Anadolu Gençlik Derneği Muş Şubesi, Türkiye genelinde başlatılan 250 bin şehide 250 bin hatim kampanyasına 2 bin 500 hatim okuyarak destek verecek.


  Kızılırmak suyuna içilebilir raporu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gazi Üniversitesince yapılan deneylerde, ‘’Çamlıdere Barajı’ndaki su ile harmanlanan Kızılırmak suyunun içilebilir ve kullanılabilir olduğunun ortaya konulduğunu’’ bildirdi.


  Toplu taşıma araçlarının % 95’i kayıtlı

İstanbul genelinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarının yaklaşık yüzde 95’i kayıt altına alındı.


  Çocukların yeri aile

İstanbul Sosyal Hizmetler Müdürü Seyfi Bozçelik, ekonomik zorluklar sebebiyle çocuklarına bakamayan ailelerin güçlendirilmesini ve bu çocukların da ailelerinin yanında kalmalarını hedefleyen yeni bir projeyi yakında başlatacaklarını bildirdi.


  İlk yanık hastanesi gün sayıyor

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından Kartal’da yaptırılan Türkiye’nin ilk yanık tedavi hastanesi Mart ayında tamamlanacak.


  9 yılda 60 bin kişiye teknik eğitim verildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının, şehir halkını bilgi ve beceri sahibi yapmak, küçük ve orta ölçekli işletmelere insan gücü yetiştirmek amacıyla düzenlediği teknik eğitim kurslarında (BELTEK), 9 yılda 60 bin kişi meslek sahibi oldu.


  Yeşilay sigarayı bıraktıracak

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Mart ayının ilk haftası kutlanan Yeşilay Haftası’nda, ‘’bir sigara da sen bıraktır’’ sloganıyla kurumlar için başlatacağı kampanyada, işe alımlarda sigara kullanmayan adaylara öncelik tanınması yönünde çağrıda bulunacak.


  Düşünce yoluyla oyun oynanacak

Bilgisayar oyunu düşkünleri yakında sanal ortamda duygu ve düşünce yoluyla da oyun oynayabilecek.


  Öğretmenler 25 Şubat’ta atanacak

Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) 4 bin 786 kadroya yapacağı öğretmen atamaları için başvurular dün sona erdi.


  Yaban hayvanlarına yem bırakma çağrısı

Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (TURÇEV) Başkan Yardımcısı Tarık Hatipoğlu, ağır kış şartları sebebiyle aç kalan yaban hayvanları için tabiata acilen yem bırakılması gerektiğini belirtti.


  Kuduz ile mücadele başlıyor

Yılda ortalama 200-250 kuduz vak’asının görüldüğü Türkiye’de, AB’ye giriş öncesinde hastalık kaynaklarını önlemek için, AB desteği ile mücadele projesi başlatılıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri