Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘Türkiye, İran-ABD’nin arasını bulsun’

SETA’nın raporunda, İran’ın nükleer heveslerini gemlemek için ABD ile yakınlaşması için arabuluculuk yapılması teklif edildi. Raporda, Türkiye’nin, İran ile ABD arasında, Tahran’ın nükleer faaliyetlerinden kaynaklanan problemlerin üstesinden gelinmesi için önemli bir rol oynayabileceği belirtildi.


Dinlere saygı gösterilmeli

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ifade özgürlüğünün, dinlere ve dinî inançlara saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

ABD’ye ırkçılık suçlaması

İnsan hakları dernekleri, ABD’yi “sürekli ve sistematik” şekilde ırk ayrımcılığı yapmakla suçluyor.


   McCain’i skandal vurdu

ABD’de Cumhuriyetçi Partinin başkan adaylığına çok yaklaşan senatör John McCain, bir dönem Vicki Iseman adlı lobici kadınla gayrı meşru ilişki yaşamak ve Iseman’in bir müşterisinin çıkarları doğrultusunda girişimde bulunmakla suçlandı.


  Avukatlar Müşerref’in istifası için sokağa indi

Pakistan’ın bazı kentlerinde avukatlar, Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in istifası için gösteri yaptı. Karaçi, Ketta ve Lahor şehirlerindeki avukatlar, Müşerref’in istifasını ve görevden alınan yargıçların görevlerine iade edilmesini talep etti.


  Reagan’dan Bush’a yıldızlar savaşı

ABD’nin dün sabah şimdiye dek ilk kez giriştiği bir operasyonla kontrol dışı kalan uydularından birisini başarıyla imha ettiği doğrulanırsa Washington, Bush yönetiminin savunduğu “Yıldızlar Savaşı”nı yürütebileceğini tüm dünyaya göstermiş olacak.


  Arızalı uydu düşürüldü

ABD, dünyaya düşmesi beklenen arızalı casus uydusunu atmosfere girmeden vurdu.


  Kenya’da başbakanlık mutabakatı

Kenya hükümeti ve muhalefetin, ülke yönetiminde değişiklik yapılarak başbakanlık makamının oluşturulması konusunda prensipte anlaşmaya vardı.


  Depremin sebebi ahlâksızlık

İsrail parlamentosunun dinci partilerinden Şas’ın milletvekili Şlomo Benizri, bölgede geçen günlerde meydana gelen son depremlerle homoseksüellik arasında bağlantı olduğunu söyledi. Benizri, Meclise hitap ederek, “homoseksüelliği önlemenin bir yolunu bulmaları” çağrısında bulundu ve “Bu sizi depremlerden koruyacaktır” dedi.


  Rusların ekserisi Medvedev’i destekliyor

Rusya 2 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığına hazırlanırken, son kamuoyu yoklamaları, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in desteklediği Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitriy Medvedev’in yüzde 70’lik halk desteğine sahip olduğunu gösterdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri