Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

39. yıl mesajları

Gazetemizin 39. hizmet yılı, sivil toplum kuruluşları, siyasiler ve okuyucularımız tarafından kutlandı. Mesajlarda, gazetemizin, sağduyulu ve istikrarlı çizginin adresi, doğrunun yanında ve haklının sesi olduğu vurgulanan gazetemizin insan hakları alanındaki tavizsiz mücadelesine, sivil, demokrat ve özgürlükçü tavrına dikkat çekildi.

Yeni Asya 38 yıldır milletin sesi oldu

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu:

21 Şubat 1970 yılında yayın hayatına başlayan Yeni Asya Gazetesinin 39. kuruluş yıldönümünü en içten duygularımla tebrik ederim. Demokrasiye bağlılığı, örnek yayıncılık anlayışı ve milletin sesi olma çizgisinden sapmadan 38 yıldır, Türkiye’ye büyük katkılar sunan Yeni Asya ailesini kutluyor, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Selâm ve sevgilerimle...

“Asya’nın bahtının miftahı, meşveret ve şûradır”

Adıyaman Milletvekili veTBMM

İdare Amiri Fehmi Hüsrev Kutlu:

“Asya’nın bahtının miftahı, meşveret ve şûradır” düsturu ile 38 yıl önce yayın hayatına başlayan Yeni Asya’ya hizmetleri ve başarılarının devamını diler, bu vesile ile sevgi ve selâmlarımı sunarım.

Yeni Asya’nın yeri doldurulmaz

Basın-Yayın ve Enformasyon

Genel Müdürü Salih Melek:

Fikir gazeteciliği açısından basınımızın önemli kuruluşlarından biri olan Yeni Asya gazetesi, Türk medyasında yeri doldurulmaz bir öneme sahiptir. Başarılı ve güvenilir gazeteciliğinizin bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğine olan inancımla 39. kuruluş yıldönümünüzü kutlar, size ve şahsınızda tüm Yeni Asya mensuplarına başarı dileklerimi, selâm ve saygılarımı sunarım.

Sağduyulu ve istikrarlı çizginin adresi

Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu:

Habercilik anlayışı, tarafsızlığı ve fikir gazeteciliği açısından basınımızın önemli kuruluşlarından biri olan Yeni Asya Gazetesi, Türkiye’de ve dünyada olayların ve gelişmelerin doğru, tarafsız ve kısa sürede kamuoyuna duyurulmasında, aynı zamanda kamuoyunun sorunlarının, çözüm önerilerinin ve isteklerinin anlatım aracı olarak da vazgeçilmez bir işleve sahip bulunmaktadır.

Demokrasiye, cumhuriyete, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, sivil topluma olan inancı ile takipçi, güvenilir ve sağduyulu gazeteciliği ile ülkemizde demokrasinin işlemesinde büyük önem taşıyan Yeni Asya ailesi, bu büyük sorumluluğu 39 yıldır hakkı ile yürütüyor. İnanıyorum ki 39 yıldır olduğu gibi bundan sonra da inandığı değerler için mücadeleye devam edecektir.

Son bir yıl içinde yapılan haberlere bakarsak, cumhurbaşkanlığı ve 22 Temmuz seçim sürecinde demokrasiye ve cumhuriyeti kesintiye uğratacak girişimlerin haberleştirilmesi, toplumda gerginliği ve kutuplaştırıcı faaliyetlerin belgelenmesinden, sivil toplumun, insan hak ve özgürlüklerinin artırılmasını teşvik eden manşetlere kadar Türkiye’nin gündemine oturan birçok habere Yeni Asya imza attı. Yeni Asya’nın sağduyulu istikrarlı çizgisini kutluyor, halkımıza doğru tarafsız ve ayrıntılı haber ulaştırma çabasının 39. yılında ilk günkü heyecanı taşıdığını biliyoruz.

Aynı istek ve şevkle, daha da büyüyerek gelecek yeni yıllara kavuşmanız temennisi ile gazetenizin 39. kuruluş yıldönümünü kutluyor, bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.

Tavizsiz mücadeleye devam

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız:

Türk basınında ilkeli ve cesur yayınları ile 39 yılı geride bırakan Yeni Asya Gazetesi, yıllardır insan hak ve özgürlüklerinin gereği gibi kullanılması konusunda verdiği tavizsiz mücadelesine devam etmektedir. Yeni Asya Gazetesi’ni farklı çizgisi ve yayın anlayışından dolayı kutlar nice başarı dolu yıllar dilerim.

Doğrunun yanında, haklının sesi oldu

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay:

Gelişen teknoloji ile birlikte bireylerin haber alma özgürlükleri genişlemekte ve haber alma kanalları günden güne artmaktadır. Ancak bu gelişmelere rağmen gazetelerin yayın hayatımızdaki rolü hiçbir zaman değişmemektedir.

Kuruluşundan bu güne üstlendiği misyon ve sahip olduğu yayın anlayışı, tarafsız ve ilkeli duruşu ile yayın hayatında örnek teşkil eden Yeni Asya Gazetesi, kamuoyunun haber alma ve bilgilenme özgürlüğünü varlık sebebi bilmiş, sağduyulu ve objektif gazetecilik çizgisinden ödün vermeden ‘doğrunun yanında haklının sesi’ olarak milletimizin gönlünde taht kurmuştur.

Bu vesileyle yıllardır demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkeleri doğrultusunda verdiği insan temel hak ve özgürlükleri mücadelesinden dolayı Yeni Asya’nın 39. kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, kamuoyunun doğru haber alma ve bilgilenme özgürlüğü üzerindeki antidemokratik uygulamaların son bulmasını diliyorum.

Demokrat, sivil ve özgürlükçü

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu:

Yeni Asya gazetemizin tavizsiz istikrarlı çizgisinin tarihî belgelerini her gün manşet ve sürmanşetlerinden yakinen takip etmekteyiz. Sadece manşetleri değil tüm haber ve yorumları medya tarihinde önemli iz ve belgeler bırakacak niteliktedir. Çünkü; olaylara sivil, demokratik ve özgürlük penceresinden bakmakta, haberleri, yorumları ve köşe yazılarını bu anlayış çerçevesinde vermektedir.

İnsan hakları konusunda ise tavizsiz bir yol izlemektedir. Mazlûmun ırkına, rengine, inancına ve düşüncesine bakmadan arka çıkmakta, insan merkezli bir habercilik anlayışı takip etmektedir. Tiraj kaygısı gütmeden, provokatif haberlere tenezzül etmeden, sağduyulu ve çözüme katkı yaklaşımıyla yayın hayatını kararlı bir şekilde sürdürmektedir. Kesimleri ayrıştıran değil birbirine yaklaştıran bir çizgi izlemekte, hep iyiyi aramakta, iyiyi ön plana çıkarmakta, iyinin öncüsü olmaktadır.

Milletin değerleriyle barışık, kendi fikir ve düşüncesinden emin bir tavırla yayın politikasını devam ettirmektedir. Batıya karşı kompleksiz, kendi inanç ve kültürünün evrensel olduğunun bilinci içinde diyaloğa açık bir anlayışla 39 yıldır yayın hayatına devam etmektedir.

Sadece yayınlarıyla değil, haber merkezlerinin haber kaynaklarına karşı sıcak ve insanî yaklaşımı da Yeni Asya gazetemizi farklı kılmaktadır. Bu duygu ve düşünceler içinde Yeni Asya gazetemize demokratik, sivil ve özgürlükçü yolculuğunda nice 39. yıllar diliyoruz.

Tarafsız ve âdil

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci:

Gazetecilikte en önemli iki ilke tarafsız ve adil olmaktır. Kurulduğu günden bu yana bu iki ilkeden ödün vermeden yayın hayatını sürdüren Yeni Asya’nın 39. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum, yayın hayatında başarılar diliyorum.

Yeni Asya, bir misyon gazetesi

Mazlum-Der Genel Başkanı

Ömer Faruk Gergerlioğlu:

Yeni Asya gazetesi, 39 yıldır çok önemli bir misyon gazetesidir. İlkelerinden taviz vermeden, popülizme sapmadan yıllardır ilkeli bir mücadeleyi yürütüyor.

İnsan hakları, özgürlükler, demokratikleşme konularında her zaman çifte standartsız ve kararlı bir yayın çizgisini devam ettirdi. Nitelikli seviyeli köşe yazıları, objektif habercilik anlayışı ile her zaman her kesim tarafından takdirle izlendi. Ülkemizdeki jakoben zihniyete karşı her zaman mazlûmların yanında yer almayı bildi. Her kesim ile ortak değerler etrafında ilkeli söylemler geliştirebildi. Gerek gazetenize gerekse köşe yazarlarınıza yönelik ciddî engellemeler, mahkûmiyet kararları ile karşılaşsanız da yürüyüşünüzü devam ettirdiniz. Bu, özgürlük mücadelecilerinin her zaman karşılaşacağı muamelelerdi ve sizler bu sınavdan yüz akınız ile çıktınız. Onurlu, ilkeli, prensipli yürüyüşünüzü devam ettireceğinize inancım tamdır. 39. yılınızda daha nice başarılı yıllar dileyerek selâmlarımı sunuyorum.

22.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  39. yıl mesajları

  Kemalistler özgürlüğe engel

  Tersane ölümlerine inceleme

  Sayıştay raporları, artık TBMM'de tartışılacak

  Deniz Baykal’a başörtüsü soruları

  Kırsalda operasyon sürüyor

  CHP’li Arat’a intihal cezası

  BBP'li Topçu: YÖK adil davranmıyor

  Huzursuzluğun kaynağı yasaklar

  AB, vakıflarda uygulamayı bekliyor

  Gül'den Sarkisyan'a kutlama

  Hastane bahçeleri ağaçlandırılacak

  Sınav başvuruları bugün sona eriyor

  Sahte ilâcın önüne takip sistemiyle geçilir

  Yağışlar, hastalıkları önledi

  Bakır renginde ay tutulması

  250 bin şehide 250 bin hatim

  Kızılırmak suyuna içilebilir raporu

  Toplu taşıma araçlarının % 95’i kayıtlı

  Çocukların yeri aile

  İlk yanık hastanesi gün sayıyor

  9 yılda 60 bin kişiye teknik eğitim verildi

  Yeşilay sigarayı bıraktıracak

  Düşünce yoluyla oyun oynanacak

  Öğretmenler 25 Şubat’ta atanacak

  Yaban hayvanlarına yem bırakma çağrısı

  Kuduz ile mücadele başlıyor


 Son Dakika Haberleri