Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kültür Bakanlığının katkılarıyla

Kültür ve Turizm Bakanlığının sinema projelerine vereceği destek için yapılan müracaatlar arasında uzun metrajlı film dalında, yönetmenler Eriş Akman’ın “Anzak ve Mehmetçik”, Tayfun Pirselimoğlu’nun “Pus”, Zeki Demirkubuz’un “Kıskanmak”, Kutluğ Ataman’ın “Kuzu”, Ezel Akay’ın “Her şeyin Bittiği Yerden” ve Derviş Zaimağaoğlu’nun “Çini” adlı yapımları da bulunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının sinema projelerine yılda iki defa verdiği desteğin ilki için, uzun metrajlı film dalında 91 başvuru gelmişti.

Buna göre, geçen yıl “Rıza” adlı filmi bir çok ödül alan yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun kendi yazdığı “Pus”, yönetmen Eriş Akman’ın da senaryosunu kendi kaleme aldığı “Anzak ve Mehmetçik” adlı yapımlarıyla başvuranlar arasında yer aldığı görüldü.

Yönetmen Semir Aslanyürek ve Zeki Demirkubuz da senaryosunu kendilerinin yazdığı filmler için destek başvurusunda bulundu. Arslanyürek, yapımcılığını Maltepe Üniversitesi Rektörlüğü’nün üstlendiği “Yedi Avlu”, Demirkubuz ise “Kıskanmak” adlı yapımlarıyla destek isteyenler listesinde bulunuyor.

Ayrıca, yönetmen Abdullah Oğuz, senaryosunu İbrahim Altun’un yazdığı ve ANS Uluslararası Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği “Sıcak”, Ezel Akay da senaryosunu Safa Önal, Emre Aluç ve Güray’ın oluşturduğu, “Baygıner Her şeyin Bittiği Yerden” projesi için başvuru yaptı.

22.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babıâli’nin meşhurları kendilerini anlattı

  Fatih kanunları da yurt dışına kaçırılmış

  Kültür Bakanlığının katkılarıyla

  TBMM Türkçe Komisyonu, Yılmaz Erdoğan’a danışacak

  Çok satan romanlar ‘cep’ten çıktı

  Tarihî kemerler tehdit altında


 Son Dakika Haberleri