Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yalıtım en kârlı yatırım

Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER, ülkemizde yalıtım bilincini geliştirmek, yalıtımın ülke ekonomisine ve bireylere sağladığı faydaları anlatmak amacıyla Yalıtım Yatırımdır Kampanyası’nı başlattı.

Kampanya tanıtım toplantısında konuşan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, Isı Yalıtımı ile Türkiye’nin yılda 7 milyar dolar tasarruf edebileceğini belirtti. Yeni yapılan binalarda Isı Yalıtımı’nın zorunlu olduğunu hatırlatan Ürkmez, deprem riskinin çok yüksek olduğu ülkemizde Su Yalıtımı’nın da zorunlu haline getirilmesi gerektiğini kaydetti. Ses Yalıtımı’nın, yaşanılan mekânları istenmeyen seslerden yalıtarak gürültünün zararlı etkilerinden koruduğunu vurgulayan Ürkmez, Yangın Yalıtımı’nın ise yüksek ısı ve dumanın yayılmasını geciktirerek can ve mal güvenliği sağladığını söyledi. Yalıtımın çevreye, sağlığa, huzura, konfora, aile bütçesine ve ekonomiye yönelik “en kârlı yatırım” olduğunu vurgulayan Ürkmez, yalıtımla binalarda yüzde 50-60’a varan enerji tasarrufu sağlandığına işaret etti.

Verimlilik nükleer enerji kadar önemli

Tanıtımında konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak da, Enerji verimliliği konusunun, Türkiye için nükleer enerji kadar önem taşıyan bir konu olduğunu ifade ederek, ‘’Enerjiye yapılan yatırımlar, ülkemizin geleceğine yapılmış yatırımlardır’’ dedi.

Bu yılın Enerji Verimliliği Yılı ilan edildiğini ve Ocak ayı itibarıyla Enerji Verimliliği Kampanyası (EN-VER) başlatıldığın hatırlatan Bakan Özak, Enerji verimliliği yılı kapsamında Başbakanlık tarafından bir genelgeyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bu anlamda çalışmalar yapmasının istendiğini kaydetti. Özak, ‘’Sürdürülebilir bir kalkınma için gerekli olan sürekli, ucuz, temiz, güvenli ve kaliteli enerjiye ulaşmak temel önceliğimiz olarak algılanmalıdır. Bunun üzerine bizler de Bakanlık olarak çok önem verdiğimiz enerji verimliliği konusunda çalışmalara hız verdik’’ diye konuştu.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

23.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sosyal Güvenlik Meclise geliyor

  İstihdam azaldı, kadınlar evine dönüyor

  Yalıtım en kârlı yatırım

  ÖTV indirimi şarapçıları sevindirdi

  Tekel Sigara BAT’ın oldu

  IMF: Reformlarda ilerleme bekliyoruz

  Düşük yakıtta Daihatsu memnuniyeti

  Petrol, 98 doların üstünde

  Otokar, Otoyol için Eurobus üretecek

  Motorinin fiyatı 6 YKr arttı


 Son Dakika Haberleri