Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tekel Sigara BAT’ın oldu

Tekel Sigara’nın, ‘’varlık satışı’’ yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesini 1 milyar 720 milyon dolar teklif veren British American Tobacco (BAT) kazandı. İhalenin yazılı turunda, en düşük teklifi veren CVCI-Doğan-TÜTSAB Ortak girişim grubu elendi.

1 milyar 660 milyon dolar ‘başlangıç fiyatı’ ve 10 milyon dolar artırma aralığı ile ‘açık artırmaya’ geçildi. Açık artırmanın ilk turunda LİMAK- PI Turkey LLC ortak girişimi gurubu ihaleden çekildi. İkinci turda BAT 1 milyar 690 milyon dolar, Strand Investment S.AR.L ise 1 milyar 700 milyon ABD doları teklif verdi.

Üçüncü turda, BAT teklifini 1 milyar 710 milyon dolara yükseltirken, Stand Invenstment ihaleden çekildi. İhale Komisyonu Başkanı Ahmet Aksu, BAT’tan nihai teklifini isterken, BAT son teklifini 1 milyar 720 milyon dolara yükseltti. Böylece en yüksek teklifi BAT vermiş olurken, İhale komisyonu başkanı Aksu, ihalenin teknik olarak sonuçlandığını açıkladı.

İhale Komisyonu tarafından, ihale sonucuna ilişkin bir karar verileceğini anlatan Aksuk, bu kararın, Rekabet Kurulunun görüşüne müteakip 4046 sayılı Özelleştirme Kanunu gereğince ÖYK’nın onayına sunulak.

Tekel Sigara’nın pazar payı yüzde 38-39 civarında bulunurken, 2006 yılında 1999 milyon YTL faaliyet kârı elde etti. Tekel Genel Müdürlüğü’ne ait 3 anonim şirket ve bunlara bağlı 6 fabrika, 56 yaprak ve 2 tuz işletmesi müdürlüğü, 39 başmüdürlük ve 15 bin personel bulunuyor.

/ ANKARA

23.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sosyal Güvenlik Meclise geliyor

  İstihdam azaldı, kadınlar evine dönüyor

  Yalıtım en kârlı yatırım

  ÖTV indirimi şarapçıları sevindirdi

  Tekel Sigara BAT’ın oldu

  IMF: Reformlarda ilerleme bekliyoruz

  Düşük yakıtta Daihatsu memnuniyeti

  Petrol, 98 doların üstünde

  Otokar, Otoyol için Eurobus üretecek

  Motorinin fiyatı 6 YKr arttı


 Son Dakika Haberleri