Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

39. yıl sevincimizi paylaştılar

Sivil toplum kuruluşları ve siyasilerden gazetemizin 39. kuruluş yıl dönümü ile ilgili tebrik mesajları gelmeye devam ediyor. Mazlum-Der ve MÜSİAD Ankara Şubebeleri ile DP Basın Müşavirliği gazetemize gönderdikleri tebrik mesajı ile sevincimizi paylaşırken, Demokrat Hukukçular Derneği Başkanı Av. Halil Doğan, gazetemizi ziyaret ederek sevincimizi paylaştı.

Yeni Asya: Köklü gazete

MÜSİAD Ankara Şubesi Başkanı, Hüdaverdi Çakır, “Türk basının köklü gazetelerinden Yeni Asya’nın 21 Şubat 1970 tarihinde kuruluşunun 39. yıldönümü münasebetiyle tüm Yeni Asya camiasına tebriklerimi iletir, yayın hayatında daha nice yollar dileğiyle selâm ve saygılarımı sunarım” dedi.

Dik duruşu örnek alınmalı

Mazlum-Der Ankara Şube Başkanı Ümit Mert, “İnsan hak ve özgürlüklerini sadece insan hakları alanında çalışma yapan sivil toplum örgütleri değil, 4. güç olarak kabul edilen medyanın da savunması gerekir. Özellikle kriz dönemlerinde temel hak ve özgürlükleri hiçe sayarak toplumsal kutuplaşmayı artırıcı habercilik anlayışının reyting getirisi olarak görüldüğü Türkiye’de, Yeni Asya Gazetesi’nin özgürlüklerden, insan haklarından, demokrasiden tavizsiz tavrı adeta basın yayın camiasında Yeni Asya’ya has bir alamet-i farika durumundadır.

Başta imtiyaz sahibi olmak üzere yıllardır bedel ödemiş bir gazete olarak sergilenen dik duruş hak ve özgürlük savunucularına çok ciddî örneklik teşkil etmektedir. İnsan hakları, sivil toplum, özgürlükler, toplumsal adalet gibi yüzyılımızın kurtuluş reçetelerini sütunlarında korkusuzca savunan Yeni Asya Gazetesi’nin bu kararlı ve onurlu duruşunu 39. yılında da sürdüreceğinden eminiz. Bu duruşun diğer medya organları tarafından da örnek alınmasını arzu ediyoruz. “

Doğrunun ve hakkın yanında yer aldı

DP Basın Müşavirliği:”Başarılı çalışmalarıyla Türk basınında önemli bir yer edinen, tarafsız yayıncılık anlayışıyla da yıllardır halkın güvenini kazanan Yeni Asya Gazetesi’nin bu istikamette ilerleyişini büyük bir mutlulukla izliyoruz. İnsanımızın dünyaya açılan bir penceresi olarak demokrasinin gelişimine önemli katkısı bulunan; doğrunun ve hakkın yanında yer alan haber anlayışıyla üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getiren gazetelerin başında Yeni Asya Gazetesi gelmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle gazetenizin 39. kuruluş yıldönümünü kutluyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz.”

Gazeteciliğin yüzakı

Gazetemizin Babıalideki 39. yılını tebrik için gazetemizi ziyaret ederek Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutlular’la görüşen Demokrat Hukukçular Derneği Başkanı Av. Halil Doğan, “Yeni Asya gazeteciliğin yüzakıdır” dedi.

Av. Halil Doğan, gazetemizin 39 yıl boyunca ilkelerinden vazgeçmeyerek, ihtilâllere, kapatmalara, taciz için açılmış dâvâlara göğüs geren; doğru haber, seviyeli yorum ve topluma yön veren köşe yazılarıyla medya tarihinde lekesiz bir beyaz sayfa olduğunu kaydetti. Yeni Asya’nın , iktidarlara yaranmaya çalışmadığını belirten Doğan, “Her zaman doğruyu söyleyen Yeni Asya gazetesini tebrik ediyorum. Aynı zamanda 39 yıldır gazetesini yalnız bırakmayan Yeni Asya okuyucusunu da tebrik ederim. Yeni Asya gazeteciliğin yüzakıdır. Umarım biz görmesek de Yeni Asya gazetesi ve okuyucusu daha bir çok 39 yılı kutlarlar” diye konuştu.

/ İSTANBUL

23.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsünde muhalefet kemikleşmiş

  İNTERNET SİTESİNDEN DUYURULDU

  Erdoğan: Hedef ve sınırlar belli

  Gül, Talabani’ye bilgi verdi

  Toptan: TSK Meclisin verdiği yetkiyi kullanıyor

  AB: Orantısız güç kullanılmamalı

  Dışişleri: İyi bir haber değil

  İngiltere: Siviller zarar görmesin

  Dünyada flaş haber

  Muhalefetten kara harekâtına destek

  Emekli paşa: Amaç vurulmuş bölgelerin kontrolü

  DP lideri Soylu’dan 39. yıl ziyareti

  39. yıl sevincimizi paylaştılar

  İngilizler İslamı araştırıyor

  Gişelerin taşınması masada

  Batman'da, âfet konutları yerleşime hazır

  Antalya'ya 8'nci kardeş geliyor

  Düzdağ’dan Mehmet Akif konferansı

  Bal arısı için “acil çağrı’’

  Bitkisel atık yağları lavaboya dökmeyin

  ‘Kartopu’nda 20 tutuklama

  Yoksul öğrencilerin eğitim şartları zor

  Kanser hastalarına besin desteği


 Son Dakika Haberleri