Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yine şehit acısı

Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’a yaptığı kara harekâtında şehit düşen 5 askerden 4’ünün cenazesi Van’da Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in de katıldığı törenle Ankara’ya, oradan da memleketlerine gönderildi. Şehit olan er İbrahim Gedik’in Trabzon’daki babası Abdurrahman Gedik oğluyla yaptığı son görüşmeyi anlatırken “Operasyona çıkmadan önce görüştük. Helallik diledi. Gün boyu haberleri izledik. İçimde hep bir endişe vardı. Arkadaşlara şehit olabileceğini söyledim. Gece de haber verdiler” diye konuştu.

TSK’nın Kuzey Irak’taki terör örgütüne yönelik başlattığı kara harekâtında şehit düşen 5 askerin cenazesi önceki gün helikopterle Hakkâri Askerî Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

MART’TA NİŞANLANACAKTI

Bu arada şehitlerden Sağlık Astsubay Selam Kemer’in Konya’nın Ilgın ilçesinde yaşayan ailesi acı haberle sarsıldı. Selam Kemer’in izine gelmeyi planladığı mart ayında ailesi tarafından nişanlanacağı da öğrenildi. Acı olayı öğrenen Selam Kemer’in annesi Rabia Kemer, “Oğlumla 4 gün önce telefonla görüştüm. Martta 10 günlüğüne izine gelecekti, o zaman nişanlayacaktık. Şehit haberi verilmeden önce bağrıma bir acı sağlandı. Sonra şehit olduğunu öğrendim” dedi.

OPERASYONDAN ÖNCE HELÂLLİK İSTEMİŞ

Kara harekâtında şehit olan er İbrahim Gedik (20)’in ise Trabzon’daki baba evinde yas var. Siirt’te askerlik yapan Gedik’in, 4 gün önce operasyona çıktığı belirtildi. Baba Abdurrahman Gedik, oğlunun şehit olduğu haberini önceki gece bildirdiklerini ifade ederek, “Operasyona çıkmadan önce görüştük. Helâllik diledi. Gün boyu haberleri izlemiştik. İçimde hep bir endişe vardı. Arkadaşlara şehit olabileceğini söyledim. Gece de haber verdiler.” dedi.

ÖNCE VATAN DEDİ

Kara harekâtında şehit olan askerlerden Komando Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu’nun (30) Çorum’un Sungurlu ilçesindeki evinde de acı yaşanıyor. Haberi alınca baygınlık geçiren Baba Seyfi ve anne Sultan’la şehidin kardeşleri Ramazan ve Metin Keyvanoğlu, Sungurlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Aile fertleri, hastanedeki müdahalenin ardından taburcu edildi.

Baba Seyfi Keyvanoğlu, oğlunun bekar olduğunu belirterek, ‘’Oğlum (önce vatan) dedi, evliliği hiç düşünmedi. Öncelikle görevini lâyıkıyla yapmak için arkasında sevenleri bırakmamak için evliliği düşünmedi. Vatan sağ olsun’’ dedi. Şehit Keyvanoğlu’nun, 5 kardeşin ortancası olduğu ve 8 yıllık Uzman Çavuş olduğu öğrenildi.

ÇOK ÜZGÜNÜZ

Şehit olan askerlerden Diyarbakırlı komando er Erkan Aslan’ın da ailesi yasta. Terhisine 2 ay kaldığı bildirilen Erkan Aslan’ın cenazesinin bugün düzenlenecek törenle Balaban köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Bunun yanı sıra harekâtta şehit olan 5 askerden Gökhan Özkan’ın cenazesi, Türk Hava Yolları’na ait uçakla Van’dan İstanbul’a gönderildi. Sabiha Gökçen Havalimanına inecek uçaktaki şehit asker Özkan’ın cenazesi, daha sonra memleketi Çanakkale’ye gönderildi.

/ VAN

24.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yine şehit acısı

  Bölgeyi terk ediyorlar

  Kaynağı gizli haberler yalan

  Türkiye-Irak gerginliği arttı

  Dört yılda 187 PKK’lı teslim

  Peşmergeler bölgede

  Bölge daha sakin

  Türkiye’ye uluslarası destek

  Eşyaları ‘teşhis’ edildi

  ‘Helal gıda’ Türkiye gündeminde

  Yasağa karşı 128. hafta

  Gazze kuşatmasına İstanbul’da protesto

  “Sabit hatlarınızı kapatın” çağrısı

  Türkiye de “CE” belgesi verebilecek

  59 ilde daha aile hekimliği başlayacak

  Öğrenciler balık tüketimini artırdı

  Anayasa paketi Resmî Gazete’de

  Sarıgül’e soruşturma izni

  Gölbaşı teknolojinin üssü olmaya hazırlanıyor

  Su borusunu ısıtırken evini yaktı

  Büyükelçiler Kars’ta buluştu

  Saçaktan düşen buz yaraladı


 Son Dakika Haberleri