Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye’ye uluslarası destek

Türkiye’nin başlattığı sınırötesi operasyona uluslararası kanallardan destek mesajları geliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu üst düzey yetkilisi Matt Bryza, ülkesinin, Türkiye’nin PKK terörünü yenme çabalarını güçlü şekilde desteklediğini söyledi. Bryza, ‘’Daha önce Brüksel’de, Türkiye’nin PKK terörünü yenme yönündeki çabalarını ABD’nin güçlü şekilde desteklediğini ve Türkiye’nin, bu çabalarda bölgesel koordinasyonun sağlanmasını sürdüreceğine yönelik umudumu dile getirdim. Türkiye’nin, bu olayda bunu yaptığını belirtmekten memnunun’’ dedi. Bryza, Türkiye’nin sivil kayıpların önüne geçmeye özen göstermeyi sürdürmesinin de önemli olduğunu belirtti.

Rice: Irak’ın istikrarı önemli

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da TSK’nın operasyonuna ilişkin, “Türkiye ile PKK konusunda mutlak bir dayanışma içinde olduğumuzu dile getirmeye devam ediyoruz” dedi. Rice, bununla birlikte, Irak’ın istikrar ve ilerlemesinin Türkiye’nin çıkarına olduğunu ve bu ülkenin istikrarının bozulmaması gerektiğini söyledi.

İngiliz basını: Kış baskını

Bu arada harekâta geniş yer veren İngiliz basınından The Daily Telegraph, “operasyonun Irak lideri Saddam Hüseyin’in düşürülmesinden bu yana en büyük askeri müdahale olduğu” değerlendirmesinde bulundu. The Times da Türk askerinin beyaz kamuflajlarla çekilmiş fotoğraflarına yer verirken, harekâtın karlı coğrafyada başlatıldığına dikkati çekti. Habere tam sayfa ayıran gazete, “harekâtın PKK’ya yönelik beklenmedik kış baskını olduğunu” yazdı.

The Guardian gazetesi de “topçu birlikleri ve savaş uçaklarıyla desteklenen binlerce Türk askerinin PKK’ya karşı mücadele vermek üzere kuzey Irak’a geçtiğini, Türkiye ile Irak arasındaki sınır kapılarında ise normal geçişlerin sürdüğünü” bildirdi.

The Independent gazetesi ise haberi ilk sayfasının manşetine taşıdı ve TSK’nın sınır ötesi operasyonunun ‘’Irak’a yönelik yeni bir işgal’’ olduğunu iddia etti.

Alman basınından destek

Kara harekatına geniş yer veren Alman basınından Die Welt gazetesi ise operasyonun sınırlı ve teröristlere karşı olması halinde devletler hukukunun Ankara’nın yanında yer alacağını belirtti.

/ WASHINGTON

24.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yine şehit acısı

  Bölgeyi terk ediyorlar

  Kaynağı gizli haberler yalan

  Türkiye-Irak gerginliği arttı

  Dört yılda 187 PKK’lı teslim

  Peşmergeler bölgede

  Bölge daha sakin

  Türkiye’ye uluslarası destek

  Eşyaları ‘teşhis’ edildi

  ‘Helal gıda’ Türkiye gündeminde

  Yasağa karşı 128. hafta

  Gazze kuşatmasına İstanbul’da protesto

  “Sabit hatlarınızı kapatın” çağrısı

  Türkiye de “CE” belgesi verebilecek

  59 ilde daha aile hekimliği başlayacak

  Öğrenciler balık tüketimini artırdı

  Anayasa paketi Resmî Gazete’de

  Sarıgül’e soruşturma izni

  Gölbaşı teknolojinin üssü olmaya hazırlanıyor

  Su borusunu ısıtırken evini yaktı

  Büyükelçiler Kars’ta buluştu

  Saçaktan düşen buz yaraladı


 Son Dakika Haberleri