Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tersane ölümleri Meclis te

Meclis, Tuzla’daki tersanelerde yaşanan işçi ölümleri ile önemli yasal düzenlemeler için mesai yapacağı yeni bir haftaya giriyor.

Tuzla tersanelerinde yaşanan işçi ölümleri, bu hafta Meclisin önemli gündem maddelerinden biri olacak. Meclis, haftaya, AKP, CHP, MHP ve DTP’li milletvekilleri tarafından verilen araştırma önergelerini görüşerek başlayacak.

TBMM Genel Kurulunda, 26 Şubat Salı günü, sözlü soruların ardından ele alınacak önergelerin görüşülmesinin ardından, Meclis Araştırma açılmasının kabul edilmesi bekleniyor. Bu önergelerin ardından, Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde klinik şefi ve şef yardımcılığı atamalarını yeniden düzenleyen yasa teklifi da bu hafta Genel Kurulda görüşülecek. Klinik şefi, şef yardımcısı ve başasistan kadrolarına atamalar, uzman doktorlar arasından Sağlık Bakanlığınca yapılacak veya yaptırılacak sınavlara göre

gerçekleştirecek. Klinik şefi ve şef yardımcısı kadrolarına, mevcut toplam kadroların yüzde 35’ini geçmemek üzere, profesör ve doçentlerden atama yapılabilecek.

YENİ DÜZENLEME

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasına değişiklik öngören yasa tasarısı, 26 Şubat Salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlanacak. Önemli düzenlemeler içeren tasarıyla, emekli aylıklarının hesaplanmasında kullanılan güncelleme katsayısı, her yılın Aralık ayında açıklanan TÜFE ile o yılın GSYİH gelişme hızının yüzde 25’inin toplamına bir tam sayının ilave edilmesiyle hesaplanacak. Kanun yürürlüğe girdiği tarihten sonra ilk defa devlet memuru olanlar, genel sağlık sigortası kapsamına alınacak.

KOMİSYONLAR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 27 Şubat Çarşamba günü, Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda değişiklik yapan tasarıyı görüşecek. Türkçedeki bozulma ve yabancılaşmanın araştırılması, Türkçenin korunması ve geliştirilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu, 28 Şubat Perşembe günü toplanarak yetkililerden bilgi alacak.

/ ANKARA

25.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Örtüyle çalışmak huzur veriyor

  YÖK, duruşunu bugün açıklayacak

  Şehirleri vurma tehdidi

  Tersane ölümleri Meclis te

  TSK, ‘site’den bilgilendirdi

  Mutlaka hesapları var

  Öğretmen atamaları bugün yapılıyor

  Hukukçuların sessiz kalmasını anlayamıyorum

  “Hocaların hocası’’ panelle anıldı

  Yağışlar yetersiz kaldı

  Palmiyelere hasırla koruma

  Muş'ta dereler de dondu

  Sıcaklıklar normale dönüyor

  Antalyalılar kara hasret

  Fazla kilolar, uyku apnesini tetikliyor

  Mardinli öğrenciler Suriye’yi gezdi


 Son Dakika Haberleri