Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ailelerine kavuştular

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ‘’Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Projesi’’ kapsamında, 5 bin civarında çocuğun kendi ailelerinin yanında kalmalarının sağlandığını belirterek, ‘’Bu, yurtta kalan çocukların yüzde 40’ına yakın bir oran’’ dedi.

Çubukçu, sosyal hizmetler alanına giren bütün sorunları, aile odaklı çözmeyi hedeflediklerini belirterek, bu yönde politikalar geliştirdiklerini söyledi.

Bu amaçla başlatılan ‘’Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Projesi’’nin oldukça başarılı olduğunu vurgulayan Çubukçu, maddi imkânsızlıklar sebebiyle yurtlarda kalan çocukların ailelerine maddî destek verilerek, çocukların ailelerinin yanında yetişmesini sağlayan projede, hedeflenen sayının çok üstüne çıktıklarını bildirdi. Çubukçu, ‘’Bu kapsamda, 5 bin civarında çocuk kendi ailesinin yanına döndü. Bu, yurtta kalan çocukların yüzde 40’ına yakın bir oran oluyor. Aslında yüzde 40, bizim için 5 yıllık bir hedefti ama biz bunu 2 yılda gerçekleştirdik’’ diye konuştu.

Bakım altındaki çocuk sayısının azalmasıyla yurtlarda koğuş sisteminden, oda sistemine geçildiğini anlatan Çubukçu, bakıcı personelin niteliklerinin de arttırıldığını kaydetti.

‘’Her çocuğun bir ailesi olmalı’’ düşüncesinden yola çıkarak, kendi ailesinin yanında bakılma imkânı olmayan çocukları koruyucu aileye kavuşturmak için etkin çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Çubukçu, şöyle konuştu: ‘’Çocuk koruma altına alındıktan sonra, en fazla 3 ay içerisinde bir ailenin yanına yerleştiriliyor. Bu çocuğun kişiliğinin gelişmesi, bireysel hakları ve toplumla kaynaşması açısından sayısız faydası olan bir sistem. Koruyucu ailede bine yakın çocuğumuz var. En önemli hedefimiz, 3 bin çocuğu koruyucu aile yanına yerleştirmek. Türkiye’de bütün dünyadakinin tersine koruyucu aile çok gelişmedi. Toplumun koruyucu aile kavramından haberdar olmadığını biliyoruz. Haberdar etmeye çalışıyoruz. Tayfun Talipoğlu bize çok güzel yeni bir tanıtım filmi çekti. Koruyucu ailelere sağlanan maddî desteği de yükselttik. Koruyucu aile oranı, Kayseri, İzmir ve İstanbul’da çok yüksek. Demek ki bazı yerlerde sorun çözülebiliyor. Bu ülkede duygu dünyası o kadar olağanüstü insanlar yaşıyor ki, kronik ve ağır tedavi gerektiren hastalığı, zihinsel veya bedensel engeli olan çocukların koruyucu ailesi olmayı özellikle tercih edenler var.’’

“Koruyucu aile olmak istiyorum”

Bütün çocukların, aileye ihtiyaç duyduğunu ve ailede büyüme hakkına sahip olduğunu vurgulayan Çubukçu, ‘’İlerde ben de bir çocuğun koruyucu ailesi olmayı düşünüyorum. Çünkü çocuk yetiştirmenin insan üzerinde yarattığı haz, çok az işte var’’ dedi. Son dönemde yapılan düzenlemelerle evlât edinme işlemlerinin de hızlandırıldığını bildiren Çubukçu, kuruma gelen çocukların mümkün olduğunca kısa zamanda bir aileye kavuşturulduğunu belirtti. Daha önce evlât edinecek ailelerin yasal işlemleri devam ederken, çocukların aileye kavuşmak için kurumda beklediğini anlatan Çubukçu, ‘’Aile ile çocuğu artık çok hızlı şekilde bir araya getiriyoruz. Evlât edinecek sıradaki aileyi koruyucu aile yaptık. Genellikle 3-4 gün içerisinde çocuğun sağlık muayenelerini yapıp, nüfus cüzdanı çıkardıktan sonra bekleyen aileye veriyoruz’’ diye konuştu.

/ ANKARA

26.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şehitler gözyaşlarıyla

  Üniversiteler başörtülülere yine kapalı

  CHP yine mahkemede

  YÖK: Devletin nitelikleri özgürlükleri kısıtlayamaz

  Toptan: Anayasa değişikliğine gerek yoktu

  Gül’e harekât brifingi

  3 köy korucusu şehit oldu

  MEB’den 4 dakikada 7159 atama yapıldı

  Iraklı mülteciler yardım bekliyor

  Hrant’ın arkadaşları adalet nöbetinde

  Çipli pasaportlar Kasım'da verilecek

  Tuzla’da teftiş başladı

  Yayınevi cinayeti dâvâsında reddi hakim talebi

  Polatlı Ceza ve Tutuk Evi kapatıldı

  Taşımalı eğitime 7 milyon YTL

  Karadeniz’de 141 köye ulaşılamıyor

  Afetzedelerin mağduriyeti önleniyor

  Doğuda kar değil soğuk var

  Konya’da yağış sevinci

  Büyükşehir belediye başkanları buluştu

  Şanlıurfa’da fidan seferberliği

  Malatya’da trafik kazası: 2 ölü, 21 yaralı

  Ailelerine kavuştular

  Çocuklara pnömokok tehdidi

  Sokakta çalışan çocuklar ve aileleri eğitilecek

  Genç gazetecilere çağrı


 Son Dakika Haberleri