Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail yine küstahlaştı

İsrail Savunma Bakanı Filistinlilere soykırım tehdidinde bulunurken, İsrail yönetimi bir yandan da Gazze Şeridi’nde daha önce uyguladığı “uyarılı” ev yıkma tehditlerine yeniden başladı.

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahya ve Cebaliye’de, önceki gece yarısından sonra iki ayrı evin telefonla aranarak, “füze saldırısı düzenleneceği belirtilerek, evlerin boşaltılmasının istendiği” kaydedildi.

Evlerden birisinin, Beyt Lahya’da oturan ve Hamas’ın üst düzey isimlerinden Ebu Bilal Cabir’e ait olduğu belirtildi. Diğer evinse Cebaliye’de Osman Razeyna adlı daha önce ölen bir Hamaslı’nın evi olduğu öğrenildi. Uyarı telefonlarının alınması üzerine, camilerden anonslar yapılarak, bu evlere gidilmesi istendi.

Komşuları da dahil yaklaşık 400-500 kişi, Cabir ve Razeyna ailelerine ait evlerin üzerine çıktı, etrafında bir insan zinciri oluşturdu.

Ambulanslar da herhangi bir füze saldırısı ihtimaline karşı hazır bekledi. Mahalleden bir Gazzeli, insanların toplanması üzerine, bir F-16 uçağının geldiğini, ancak bir şey yapmadan gittiğini, ardından helikopterlerin geldiğini anlattı. Görgü tanıdığının verdiği bilgiye göre, helikopter, insanların korkup dağılmalarını sağlamak üzere evlerin çevresine küçük çaplı bir füze attı, ancak toplananlar beklemeye devam etti.

İnsanların iki evin çevresinde sabaha kadar beklediği ve beklemeye devam ettiği bildirildi. Bu arada gece yarısından sonra atılan füzelerin, son birkaç gün içinde öldürülen bir Hamas militanının Gazze kentinde Şati kampındaki evini de vurduğu, ancak evin boş olduğu kaydedildi. Şati kampında, Gazze Şeridi’ndeki fiili Hamas hükümeti Başbakanı İsmail Haniye’nin de evi bulunuyor.

Gazzeliler, İsrail ordusunun, zaman zaman yerel radyoların frekanslarına girerek, halka “Hamas’tan uzak durmaları, evlerinden militanların füze atmalarına engel olmaları, aksi takdirde kendilerinin de zarar göreceği” yolunda uyarılar yaptığını bildirdi.

Sabah saatlerinde, Beyt Lahya’ya 3 füze saldırısı daha yapıldığı belirtildi.

/ KUDÜS

01.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail yine küstahlaştı

  Soykırım tehdidi

  Kimyasal Ali’nin idamı onaylandı

  100 ABD’liden biri mahkûm

  Bosnalılar Unesco’ya tepkili

  Ruslar seçime gidiyor, Medvedev önde

  Hristofyas’tan ilk mesaj

  Almanya’da yangınlar bitmiyor

  İrlanda Kosova’yı tanıdı

  Prens Harry endişesi


 Son Dakika Haberleri