Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ruslar seçime gidiyor, Medvedev önde

Rusya’da halk yeni devlet başkanını seçmek için pazar günü sandık başına gitmeye hazırlanırken, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in desteklediği Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitriy Medvedev’in yüzde 70 oranında oy alarak seçilmesi bekleniyor.

Medvedev’in seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılmasından dolayı, seçim heyecanı yaşanmıyor. İktidardaki Birleşik Rusya Partisi de bu rehavetin halka yansıyıp katılımın düşük olmasını engellemek için afişlerle ve GSM abonelerine kısa mesaj yoluyla sandığa gitme çağrısında bulunuyor.

Putin, Medvedev’in başkan seçilmesi halinde Rus kabinesinde başbakan olarak görev yapacağını açıkladı. Muhalefet de seçimin sonucunun önceden belli olduğunu belirterek, Kremlin’i diktatörlükle suçluyor. Kremlin’e muhalif partiler, seçmenlerin gerçek bir tercihten mahrum bırakıldıklarını, çünkü ülkedeki büyük televizyonların sık sık Medvedev’i ekrana taşıdıklarını, kendilerine ise çok az yer verdiğini savunuyorlar. Batılı analistler, Medvedev’in başkan, Putin’in başbakan olması halinde Kremlin’de bulunan güç merkezinin Putin’in başında bulunduğu Başbakanlığa geçeceğini savunuyorlar.

/ MOSKOVA

01.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail yine küstahlaştı

  Soykırım tehdidi

  Kimyasal Ali’nin idamı onaylandı

  100 ABD’liden biri mahkûm

  Bosnalılar Unesco’ya tepkili

  Ruslar seçime gidiyor, Medvedev önde

  Hristofyas’tan ilk mesaj

  Almanya’da yangınlar bitmiyor

  İrlanda Kosova’yı tanıdı

  Prens Harry endişesi


 Son Dakika Haberleri