Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomik risk var

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ABD kökenli hareketlerin ardından dünyada ciddî belirsizlikler yaşandığını, morallerin bozuk olduğunu, dünyada bir güven sorunu yaşandığını söyledi. Sabancı, Türkiye bundan hiç etkilenmeyecek demenin doğru olmayacağını ama bunun altında Türkiye için çok ciddî fırsatlar da bulunduğunu dile getirdi

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, dünyada yaşanan finansal belirsizliklerin Türkiye açısından ciddi fırsatlar da barındırdığını kaydetti. Güler Sabancı, gazetecilerle sohbet toplantısında, holdingin bu yıl için 1,5 milyar dolar yatırım hedefi olduğunu, bunun yaklaşık yarısının enerji yatırımları olarak planlandığını, enerjiye para ayırmaya devam ettiklerini belirterek, bunların etkisinin 2010 yılından sonra görülebilecek uzun vadeli yatırımlar olduğunu söyledi.

Sabancı, Türkiye’nin önünde, bu senenin sonuna doğru çok ciddi bir enerji darboğazı olabileceğini, bu darboğazı yumuşak geçmek için kamunun elindeki tesislerin özelleştirilmesi gerektiğini bildirdi. Kendilerinin bu sektördeki en erken yatırımının 2010 Ağustos ayına yetişebildiğini, dolayısıyla yeni yatırım yapacak zaman olmadığını aktaran Güler Sabancı, enerjiyi Türkiye’nin önündeki en büyük engellerden biri olarak niteledi.

Enerji sektöründe özelleştirmenin şart olduğunu, var olan durumun sürdürülebilir bir durum olmadığını anlatan Güler Sabancı, yapılması gereken verimlilik ve kapasite artışı yatırımlarının özel sektör tarafından yapılabileceğini belirtti.

Sosyal Güvenlik Yasası gecikmesin

Güler Sabancı, dış piyasalarda yaşanan tedirginliğe ilişkin olarak da ABD kökenli bu hareketlerin ardından dünyada ciddi belirsizlikler yaşandığını, morallerin bozuk olduğunu, dünyada bir güven sorunu yaşandığını anlattı. Krizin gerçek çapının Mart ayı sonu gibi görüleceğine ilişkin söylentilerin de varlığına işaret eden Güler Sabancı, Türkiye bundan hiç etkilenmeyecek demenin doğru olmayacağını ama bunun altında Türkiye için çok ciddi fırsatlar da bulunduğunu dile getirdi. Artan petrol fiyatları dolayısıyla Türkiye’nin güney ve kuzeyindeki bölgelerde, ülkelerde para biriktiğini, bu paranın sözü edilen riskler nedeniyle Batı’ya gidemediğini belirten Sabancı, “Akıllı olursak bize gelebilmesi lazım...”

Orta vadede böyle bir likiditenin Türkiye’ye gelmesinin cari açığın finansmanı açısından da fayda sağlayacağını, bunun da Türkiye’nin reformlara odaklanmasını kolaylaştıracağını aktaran Sabancı, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı ve Türk Ticaret Kanunu’nun bir an önce yasalaşması gerektiğini ifade etti.

/ İSTANBUL

01.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomik risk var

  İhracata vize ve kota engeli

  DB’den 6.2 milyar dolarlık onay

  Türkiye Finans’ın NCB’ye satışına onay

  ABD’den Türkmen gazına ilgi

  Petrol ve altın rekora doymuyor

  Sebzede fiyat farkı yüzde 300

  Sanayicinin önü açılırsa Türkiye kazanır

  Banka ve kart borçları büyüyor


 Son Dakika Haberleri