Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Türkiye Finans’ın NCB’ye satışına onay

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Türkiye Finans’ın yüzde 60’lık hissesinin Suudi Arabistan’ın en büyük bankası The National Commercial Bank’a (NCB) satışına onay verdi.

Satış sonrası, Ülker ve Boydak grupları, ellerinde bulundurdukları yüzde 20’şer hisse ile banka yönetiminde stratejik ortaklık misyonlarını sürdürmeye devam edecek.

Türkiye Finans’ın ortakları Boydak ve Ülker Grupları, bankanın yüzde 60 hissesini 1 milyar 80 milyon dolar karşılığında NCB’ye devredilmesi konusunda Temmuz 2007’de anlaşmaya varmışlardı. Bu hisse devri, faizsiz bankacılık alanında dünyanın en büyük hisse devri işlemi olmasının yanı sıra bankacılık sektörünün bu özel segmentindeki ciddi büyümeyi ifade etmesi açısından da özel önem taşıyor. BDDK’nın hisse devrine ilişkin onayı ile ilgili değerlendirme yapan Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “NCB ortaklığı ile Türkiye Finans önümüzdeki dönem hızlı büyümesini sürdürecek, yeni ürün ve hizmetleri ile hem ulusal hem de uluslararası piyasalarda daha rekabetçi bir yapıya kavuşacaktır” dedi.

Türkiye Finans Genel Müdürü Yunus Nacar ise “Yaşanan bu ortaklık ile gücümüze güç katacağız” değerlendirmesinde bulundu. 2008 yılında fonlarda yüzde 30 oranında artış hedeflediklerini de belirten Nacar; “2008 yılında nakdi kredi toplamımızı 6.3 milyar YTL’ye, gayri nakdi krediler toplamımızı ise 4 milyar YTL’ye yükselterek reel sektöre desteğimizi devam ettireceğiz” dedi.

Yeni Asya / İSTANBUL

01.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomik risk var

  İhracata vize ve kota engeli

  DB’den 6.2 milyar dolarlık onay

  Türkiye Finans’ın NCB’ye satışına onay

  ABD’den Türkmen gazına ilgi

  Petrol ve altın rekora doymuyor

  Sebzede fiyat farkı yüzde 300

  Sanayicinin önü açılırsa Türkiye kazanır

  Banka ve kart borçları büyüyor


 Son Dakika Haberleri