Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rusya’da sonucu belli seçim

Rusya’da halk, yeni devlet başkanını seçmek üzere dün sandık başına gitti. Seçimde Başbakan Birinci Yardımcısı Aleksandır Medvedev, Komünist Parti lideri Gennadiy Züganov, aşırı milliyetçi Liberal Demokratik Parti lideri Vladimir Jirinovski ve Rusya Demokratik Parti lideri Andrey Bogdanov yarıştı.

Kamuoyu araştırmaları, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in desteklediği 42 yaşındaki Medvedev’in seçimi oyların en az yüzde 70’ini alarak kazanacağını gösteriyor.

Kremlin, seçim kampanyası boyunca halkın sandığa gitmesi çağrısında bulundu.

Moskova’da Züganov’un oy kullandığı merkezde oyunu kullanan bir vatandaş, ‘’Oyumu Medvedev’e verdim. Bence o, genç ve zeki biri olduğu gibi, Putin ile uyum içinde çalışabilecek biri’’ dedi.

Sabah saatlerinde eşiyle birlikte oy kullanan Medvedev, ‘’Kendimi çok iyi hissediyorum. Bahar geldi’’ dedi.

Medvedev, seçim kampanyası sırasında televizyondaki tartışma programlarına katılmama kararı alırken, muhalif adaylar televizyonları, kendilerine yeterince yer vermemekle suçladı.

Putin yönetimine demokrasi ve insan hakları alanında eleştiriler yönetilirken, Sovyetler Birliği’nin özellikle son döneminde boş vitrinleri gören, ardından Boris Yeltsin dönemindeki siyasî ve ekonomik kaosu yaşayan Rusların önceliğini ekonomik durum belirliyor. Rus seçmenler, artan petrol ve gaz fiyatları sayesinde tarihindeki en büyük ekonomik gelişmeyi yaşayan Rusya’da ekonomik istikrarın bozulmasını istemiyor.

SSCB’nin dağılmasından sonra dördüncü devlet başkanının belirleneceği, 11 değişik saat diliminin bulunduğu bir coğrafyaya sahip Rusya’da yaklaşık 108 milyon kayıtlı seçmen için 96 bin 300 sandık kuruldu.

Son kamuoyu yoklamalarına göre katılımın yüzde 70 oranında olması beklenirken, Medvedev’in yüzde 70-80, en yakın rakibi 63 yaşındaki Züganov’un ise yüzde 10-16 arasında oy alacağı tahmin ediliyor.

/ MOSKOVA

03.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rusya’da sonucu belli seçim

  Tehdit ve meydan okuma

  Bush’dan Nejad’a: Terörü bırak!

  Nejad, Bağdat seferinden memnun

  Abbas, İsrail’le görüşmeleri askıya aldı

  Pakistan’da onlarca ölü

  İngiltere’den ABD’ye İran’la pazarlık baskısı

  Komşu diyalogtan yana

  Talat geliyor


 Son Dakika Haberleri