Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Borç stokunda artış sürüyor

Geçen yıl sonunda 333 milyar 478 milyon YTL (286,3 milyar dolar) olan merkezî yönetimin toplam borç stoku, bu yıl Ocak'ta 336 milyar 599 milyon YTL'ye (287,1 milyar dolar) çıktı. Bunun 258 milyar 468 milyon YTL'si (220,5 milyar dolar) iç, 78 milyar 131 milyon YTL'si (66,6 milyar dolar) dış borç.


Piyasalarda sıkıntı haf safhada

ATO Sinan Aygün, devletin vatandaştan vergi ve sigorta alacakları faiz ve cezasıyla birlikte 75 milyar YTL’ye yaklaştığını kaydetti. Aygün, küçük ve b

2007 verimli geçmedi

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Temas Grubu toplantısı Brüksel’de yapıldı. TZOB’dan yapılan yazılı açıklamada, KİK Türkiye Kanadı Eş-Başkanı


  Büyük çiftlikler mirasa yenildi

Romanlara ve filmlere konu olan Çukurovalı pamuk zenginlerinin, miras yolu ile bölünen arazileri, gelişen teknoloji ve büyük yatırımcılar karşısında yok oldu.


  Emekliler çözüm bekliyor

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Şube Başkanı Gazi Aykırı, işçi emeklilerinin, emekli aylıklarının düşüklüğünden sendika hakkına kadar bir dizi soruna çözüm beklediğini söyledi.


  Otomotiv sektörü Adana’da buluşacak

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, fuarcılığın Adana’nın bir dünya şehri olabilmesi yönünde hızla yol almasını sağladığını söyledi.


  TTKMB, ortak sayısını arttıracak

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, artık ortak sayısının arttırılmasının zamanının geldiğini, küsüp giden ortakların da tekrar kazanılması gerektiğini bildirerek, ‘’ortak sayımızı 3 milyona çıkarmayı hedefliyoruz’’ dedi.


  Türkiye bor zengini, patent fakiri

Ankara Patent’in yaptığı belirlemelere göre, dünya bor rezervinin yaklaşık yüzde 70’ine sahip olan Türkiye, ‘’bor’’ patentinde dünya sıralamasında sonlarda yer alıyor.


  En önemli mesele istikrar

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Ender Yorgancılar, istikrarın önemine dikkat çekerek, iç politik gelişmelerin, ekonominin önüne geçmemesi gerektiğini kaydetti.


  Tarım ve gıdaya yeni destekler

Hükümet; tarım ve gıdada üretimi artıracak yeni destekleri hayata geçiriyor. Seracılık, zeytincilik, balıkçılık, sebze, meyve başta olmak üzere üretimin modern yöntemler kullanılarak arttırılması ve ihracatı desteklenecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri