Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Tehdit ve meydan okuma

“Gazze’de sivillerin ölmesinden biz de memnun değiliz” diyen İsrail Savunma Bakanı Barak, “Bundan İsrail’e roket saldırılarında bulunan Hamas ve diğerleri sorumludur ve bunun bedelini ödeyecekler” tehdidinde bulunurken, Başbakan Olmert kendilerine yönelik tepkilere “İsrail, vatandaşlarının hayatını alt üst eden roket saldırılarına karşı onları korumak için hareket ederken, hiç kimsenin etik değerler dersi verme hakkı yoktur” diye meydan okudu.

srail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail’in terörle savaşını durdurma niyetinde olmadığını söyledi. Olmert, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyinde giriştiği ve onlarca kişinin vefat ettiği kanlı operasyonun ardından ilk kez, haftalık Bakanlar Kurulu toplantısının başlangıcında konuştu.

Olmert, “İsrail, vatandaşlarının hayatını alt üst eden roket saldırılarına karşı onları korumak için hareket ederken, hiç kimsenin etik değerler dersi verme hakkı yoktur” dedi. Olmert, “İsrail ne bir terör devleti ne bir terör örgütüdür. Teröre bulaşmış kimsenin dokunulmazlığı olamaz. Kışkırtmalara gelmeyeceğiz. Bütün mahallelerini ortadan kaldıracak eylemlere girişmeyeceğiz ve uzun dönemde İsrail’e zarar verecek eylemlerden kaçınacağız” diye konuştu. Başbakan Olmert, “İsrail’in (teröre karşı) savaşını durdurma niyeti yok, Kassam ve Grad füzelerinin menzillerini artırarak bizim operasyonumuzu zayıflatacağını düşünen varsa büyük hata yapar” dedi. İsrail ordusunun başlayan kara operasyonunda ölenlerin sayısı 67’ye ulaştı.

BARAK: HAMAS SORUMLU

Öte yandan, savunma ile ilgili kuruluşların üst düzey yöneticileri ile birlikte Gazze’deki operasyonu değerlendiren bir toplantı yapan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Gazze Şeridi’ndeki çatışmalar sırasında meydana gelen sivil kayıplarından Hamas’ı sorumlu tuttu. Barak, yaptığı açıklamada, “Gazze’de sivillerin ölmesinden biz de memnun değiliz” derken, “bundan İsrail’e roket saldırılarında bulunan Hamas ve diğerleri sorumludur ve bunun bedelini ödeyecekler” diye konuştu.

Bu arada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail ve Filistin taraflarına Gazze’deki şiddete bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu.

BM VE AB’DEN İSRAİL’E KINAMA

Öte yandan, Güvenlik Konseyi ve Avrupa Birliği (AB), İsrail’in ‘’toplu cezalandırma’’ anlamına gelen ‘’Gazze’de Filistin halkına yönelen orantısız güç kullanımını’’ kınadı. AB Dönem Başkanlığından yapılan açıklamada, ‘’masum çocuklar dahil önemli sayıda sivilin’’ vefat etmesine sebep olan İsrail saldırısının ‘’büyük endişe’’ ile izlendiği belirtildi.

/ KUDÜS

03.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rusya’da sonucu belli seçim

  Tehdit ve meydan okuma

  Bush’dan Nejad’a: Terörü bırak!

  Nejad, Bağdat seferinden memnun

  Abbas, İsrail’le görüşmeleri askıya aldı

  Pakistan’da onlarca ölü

  İngiltere’den ABD’ye İran’la pazarlık baskısı

  Komşu diyalogtan yana

  Talat geliyor


 Son Dakika Haberleri