Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

600 yıllık hamam onarılıyor

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde Yıldırım Bayezid döneminde inşa edilen 600 yıllık Seferşah Hamamı, aslına uygun olarak restore ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, hamamın restorasyon ihalesini 446 bin YTL bedelle alan Detay İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi ekipleri, onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Müteahhit firmanın temsilcisi Serdar Kılıçoğlu, yaklaşık 2 ay önce başladıkları restorasyon çalışmasında, 2 bin 400 metre karelik alana sahip, kadın ve erkek kısmı bulunan hamamı aslına uygun olarak restore edeceklerini söyledi.

Hamamın kubbesinin kurşunla kaplandığını, içindeki sıvaların, su ve makine tesisatlarının, mermerlerinin, ahşap doğrama ve saunasının yenilendiğini belirten Kılıçoğlu, restorasyonu Mayıs ayında tamamlamak istediklerini bildirdi.

Kılıçoğlu, hamamın en son 1973 yılında onarımdan geçirildiğini, çalışmalar sırasında orijinal kemerlerin ortaya çıkarıldığını kaydetti.

SEFERŞAH HAMAMI

Ezine’nin Köprübaşı mevkisinde bulunan hamam, Yıldırım Bayezid döneminde yaptırılan Sefer Şah Camisi’nin yanında bulunuyor. Yapı tekniği yönünden hamamda, camiden daha muntazam bir işçilik göze çarpıyor.

Osmanlı mimarisindeki çifte hamamlar gurubundan olan hamam, soğukluk, ılıklık ve halvet bölümlerinden oluşuyor.

Kesme taş ve tuğladan yapılan hamamda, kadınlar kısmı ile erkekler kısmının birbirinin eş plan düzeninde olması dikkat çekiyor.

03.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasimizin “yüz”ü

  600 yıllık hamam onarılıyor

  Öğrencilerin hayali koleksiyona dönüştü

  İzmir’in simgeleri restore ediliyor

  Diyarbakır’da sinema buluşması


 Son Dakika Haberleri