Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Katliama büyük tepki

İsrail askerleri, Gazze’de 48 saat aralıksız süren kara operasyonunun ardından çekilirken, Batı Şeria’daki Filistinliler, 100’ün üzerinde Filistinlinin öldüğü operasyona protestolarını sürdürdüler. Batı Şeria’nın birçok kentinde Filistinliler, İsrail askerleri ile araçlarına taşlarla saldırdı. Ramallah kenti yakınlarındaki Yahudi yerleşiminde bir İsrail kamu otobüsü taşlı saldırıya uğradı, yolculardan biri Filistinli bir genci vurarak öldürdü.

Gazze Şeridi’ne giren İsrail birlikleri, gece yarısından sonra bölgeden çekilmeye başladı.

Amerikan AP ajansının haberine göre, İsrail ordusundan yapılan açıklamada, militanlarla çatışmaya giren ve tutuklamalar yapan kara birliklerinin gece yarısından sonra çekilmeye başladığı bildirildi. Açıklamada, gece boyunca düzenlenen hava saldırılarında 5 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Bu arada, Reuters ajansı da Gazze Şeridi’nin kontrolünü elinde tutan Hamas’ın, bölgenin kuzeyinde mevzilenen askerlerin sınıra çekilmesinin ardından ‘’zafer’’ ilân ettiğini duyurdu. Hamas sözcüsü, ‘’Düşmanı bozguna uğrattık’’ dedi.

Hamas’ın hafta içinde düzenlediği roket saldırısında bir İsraillinin ölmesinin ardından İsrail Gazze Şeridi’nde saldırılar başlatmıştı. İsrail’in saldırılarında 100’den fazla Filistinli vefat etti.

Bu arada, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki kara birliklerini çeken İsrail, bölgedeki hava saldırılarına devam ediyor.

İsrail hava kuvvetlerinin sabah erken saatlerde en az 3 füze saldırısı düzenlediği, 1 kişinin öldüğü, yaralılar bulunduğu bildirildi.

Cebaliye Belediye Başkanı İsa Dahır, yerel Şahap radyosuna yaptığı açıklamada, askerlerin tanklar ve zırhlı araçlarda mevzi aldığı Cebaliye’nin dış kesimlerinde binlerce ailenin yaşadığını ve buraların tümüyle harap olduğunu anlattı.

Belediye Başkanı, burada mahsur kalan ailelerin operasyon sırasında evlerinden çıkamaması sebebiyle yiyecek temininde zorlandıklarını, altyapının bozulması sebebiyle sularının da bulunmadığını belirtti. Dahır, yüzlerce evin hasar gördüğünü ifade etti.

Bu arada, İsrail füzeleri, akşam saatlerinde Gazze’de 3 gün önce öldürülen bir militanın evini vurduğu, olayda yaşlı bir Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Gazze şehrinin batısındaki Şati kampında, iki gün önce öldürülen, Halk Direniş Komiteleri’nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları’nın bir üyesinin evi, art arda iki hava saldırısına uğradı. Evin önünde yas çadırının bulunduğu belirtilirken, füzelerden birinin buradaki Filistinli yaşlılardan birini yaraladığı, diğer füzenin ise şans eseri patlamadığı öğrenildi.

Nasır Selahaddin Tugayları’nın komutanlarından olduğu bildirilen Halil Ehil, daha önce Şati kampındaki evinin bombalanması sırasında ölmüştü.

Filistinliler, ölümlerin ardından duruma göre, ya evlerinin önünde ya geniş bir alanda yas çadırı oluşturarak 3 gün süreyle taziyeleri kabul ediyorlar.

/ GAZZE

04.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail saldırısına karşı Fetih-Hamas dayanışması

  Katliama büyük tepki

  Medvedev Başkan, Putin Başbakan

  Bağdat’ta onlarca ölü

  Kur’ân karşıtı filme yasak

  Çad’da kayıpları soruşturma komisyonu kuruldu

  Suriye’de, İsrail’e Gazze protestosu

  Kıbrıs’ta görüşmeler başlıyor

  Rusya, Kosova İcra Kurulu’nu protesto etti

  Cidde’ye İslâm merkezi

  Cimri koca 124 bin gül alacak


 Son Dakika Haberleri