Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Medvedev Başkan, Putin Başbakan

Rusya’da önceki gün yapılan devlet başkanı seçiminde, Putin’in desteklediği Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitriy Medvedev açık farkla seçimi kazandı. Bu sonuçlar çerçevesinde Rusya, Mayıs ayından itibaren Medvedev’in Devlet Başkanı, Putin’in de Başbakan olduğu bir ülke olacak. Batılı gözlemciler, seçiminin “tam demokratik ve âdil olmadığını’’ savundular.

Rusya’da yapılan devlet başkanı seçiminde oyların yüzde 99,45’inin sayımının tamamlandığı, Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitriy Medvedev’in açık farkla seçimi kazandığı bildirildi. Rusya Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Vladimir Çurov, yaptığı açıklamada, oyların yüzde 99,45’inin sayıldığını ve Medvedev’in yüzde 70,23’lük oy oranıyla seçimi kazandığını söyledi. Çurov, sayımı yapılmayan yarım puanlık oyların ülkenin uzak doğu bölgesindeki sandıklara ait olduğunu ve bunların sayımının da birkaç gün içinde tamamlanacağını kaydetti.

Medvedev’in en yakın rakibi Komünist Parti lideri Gennadiy Züganov’un da yüzde 17,76’lık oy oranıyla ikinci geldiğini ifade eden Çurov, seçime katılım oranının da yüzde 69,65 olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada, Batılı gözlemciler, Rusya’da yapılan devlet başkanlığı seçiminin ‘’tam demokratik ve adil olmadığını’’ belirtmekle birlikte, ‘’sonucun halkın iradesini büyük oranda yansıttığını’’ açıkladılar. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin (AKPM) Rusya’daki seçimi izlemekle görevli heyetinin başkanı Andreas Gross, düzenlediği basın toplantısında, devlet başkanlığı seçimi sonucunu, ‘’demokratik potansiyeli ne yazık ki gözetilmeyen seçmenlerin tercihinin yansıması’’ diye nitelendirdi. Gross, seçimin ‘’mevcut devlet başkanına güven oyu’’ şeklinde geçtiğini belirterek, ‘’Sonucun önceden belirlendiğini söylemek çok basit olur. Geçen yıl sonunda yapılan Rus parlamentosu seçimlerindeki eksiklerin bir çoğu yeniden yaşandı. Adayların medyadan eşit yararlanması sağlanmadı. Ancak biz hâlâ seçim sonuçlarının halkın iradesini yansıttığına inanıyoruz’’ dedi.

/ MOSKOVA

04.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail saldırısına karşı Fetih-Hamas dayanışması

  Katliama büyük tepki

  Medvedev Başkan, Putin Başbakan

  Bağdat’ta onlarca ölü

  Kur’ân karşıtı filme yasak

  Çad’da kayıpları soruşturma komisyonu kuruldu

  Suriye’de, İsrail’e Gazze protestosu

  Kıbrıs’ta görüşmeler başlıyor

  Rusya, Kosova İcra Kurulu’nu protesto etti

  Cidde’ye İslâm merkezi

  Cimri koca 124 bin gül alacak


 Son Dakika Haberleri