Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtülü öğrenciler suç duyurusunda bulunacak

İstanbul Üniversitesi (İÜ) akademik yılın ikinci yarısının başladığı ilk gün avukatı ile birlikte okula gelen başörtülü öğrenci, güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmadı. Bir süre güvenlik görevlileri ile konuşan başörtülü öğrencinin avukatı, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.


AB unutturuldu

AB uzmanı Dr. Cengiz Aktar, müzakere tarihi alındığı 17 Aralık 2004’ten bu yana yaşanan bu atalet ortamının toplumun geneline yansıdığını belirterek “

‘Kara harekâtı’ Meclise taşınıyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki PKK unsurlarına karşı gerçekleştirdiği kara harekâtının son bölümündek


  Kongar: Türkiye’de demokrasi hilkat garibesi

Prof. Dr. Emre Kongar, bir yerde demokrasi olabilmesi için sermayenin, işçi sınıfının, laikliğin, temel hak ve özgürlükler ile bunları koruyan hukukun olması gerektiğini belirterek, ‘’Türkiye’de demokrasi, hilkat garibesidir’’ dedi.


  Mecliste ziyaretçi kartı fotoğraflı olacak

TBMM’nin ana ve ek binalarında bütün ses, veri ve görüntü iletişimini, kablolu ve kablosuz olmak üzere tek omurga üzerinde toplamayı amaçlayan, ‘’Meclis Enformasyon ve Telekomünikasyon Sistemleri Projesi’’, TBMM ile Türk Telekom arasında imzalanacak protokol ile hayata geçirilecek.


  Gül: Romanya, barışa katkıda bulunan dostumuzdur

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Romanya’nın, Balkanlar ve Karadeniz coğrafyasında, istikrar ve barışa önemli katkılarda bulunan bir dost ve Türkiye’nin müttefiki olduğunu belirterek, “Romanya’da yaşayan 80 bin civarında soydaşımız, güven ve huzur içinde yaşamaktadır. Böylece ülkelerimizi birbirine bağlayan bir köprü görevi görmektedirler” dedi.


  Van’da 2 terörist yakalandı

Güvenlik güçlerince Van’da 2 teröristin yakalandığı bildirildi.


  PKK’nın uyuşturucu trafiğine büyük darbe

Terör örgütünün en büyük finans kaynakları arasında yer alan uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele kapsamında güvenlik güçleri, 2008 yılının 2 aylık döneminde 2 ton uyuşturucu madde ele geçirdi.


  Türkiye’nin yardım eli her yerde

Çok sayıda ülkeye tabiî afet durumlarında Kızılay ve sivil savunma ekipleri ve diğer yardım kuruluşlarıyla tam destek veren Türkiye, hayırsever vatandaşların katkılarıyla afetlerin dışında da yardım elini bütün dünyaya uzatıyor.


  Feribot iskeledeki çay ocaklarına çarptı

Çanakkale’de, Gelibolu-Çardak arasında yolcu ve araç taşıyan “Gelba-8” adlı mini feribot, yanaşmak için manevra yaptığı sırada, iskeledeki çay ocaklarına çarptı.


  Baz istasyonları şekil değiştirdi

Kule, apartman, iş merkezi ve cami üstlerine yerleştirilen ancak insan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle dâvâlara konu olan baz istasyonları, son zamanlarda ana cadde ve bulvarlardaki aydınlatma direklerine monte ediliyor.


  Hem israf önlendi, hem su çilesi bitti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, havzası küçük olduğu için özellikle kış aylarında gelen suyu tutamayan, yaz aylarında ise şehrin su ihtiyacını karşılayamayan Yuvacık Barajı ile Sapanca Gölü arasındaki su temin hattını çalıştırdı. Bünyesinde 39 milyon metreküp su bulunan Yuvacık Barajı’na yağışlar sebebiyle gelen fazla su, deniz yerine Sapanca Gölü’ne akıtılmaya başlandı.


  Türkiye, Kyoto’da aktif rol alıyor

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin, Kyoto Protokolü sonrası döneme yönelik çalışmalarda aktif rol almadığı şeklindeki eleştirilere katılmadığını belirterek, ‘’İklim değişikliği ve kuraklıkla ilgili uluslararası toplantılara katılıyor, tartışmalarda yer alıyor ve görüşlerimizi anlatıyoruz’’ dedi.


  Doğuda hava ısınacak

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu’daki kar ve karla karışık yağmurun etkisi bugünden itibaren geçiyor.


  Gazze’nin şahitleri konuştu

İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ve Ortadoğu Bölge Sorumlusu Abdullah Bayrak Eskişehir’de gerçekleştirilen “Tanıklarıyla Gazze Raporu” isimli programda Eskişehirliler ile bir araya geldi.


  RTÜK’ten seminer

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 5-7 Mart tarihlerinde Ankara Kızılcahamam’da bölgesel ve yerel radyo ve televizyon kuruluşlarının temsilcilerine yönelik seminer düzenleyecek.


  Su israfı yapmayın

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Ayberk, son yağışlara güvenip tedbirin elde bırakılmaması gerektiğini söyledi. Ayberk, “Önceki yıllar gibi su sıkıntısı çekmemek için şimdiden tasarruf etmek gerek” dedi.


  8,1 milyon aileye 5,9 milyon ton kömür dağıtıldı

Bakanlar Kurulunca 2003 yılında alınan kararla yoksul ailelere Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) koordinatörlüğünde yapılan kömür yardımından son 5 yılda toplam 8,1 milyon ailenin yararlandığı öğrenildi.


  Ankara’ya deniz gelecek!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Kalaba Vadisi’nde deniz ve nehir canlılarının 19 dev akvaryumda sergileneceği ‘’Deniz Dünyası Merkezi’’ inşa edeceklerini bildirdi.


  Sağlık sektöründen ortak yatırım projesi

Son yıllarda çeşitli sağlık hizmetleri için Türkiye’ye gelen hasta sayısında yaşanan artış, hastane ve turizm merkezlerini, bu hastalara ortak hizmet üretebilmek amacıyla harekete geçirdi.


  Yerli pilotlar arttı

Sivil havacılık sektöründeki hızlı büyümeyle ortaya çıkan ihtiyacın karşılanması amacıyla Türkiye’de çalışmaya başlayan yabancı pilotlar, yerli pilot sayısının artmasıyla gözden düştü.


  ÖSS başvuruları 7 Nisan’a kadar

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), Yabancı Dil Sınavı (YDS) ve meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş için başvurular dün başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri