Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“Yastık altı” altınlar piyasada

Altında yaşanan fiyat artışları sebebiyle yastık altı olarak tabir edilen altınların piyasaya sürülmesiyle, hurda altın arzı ortalamanın 2 kat üzerine çıktı.

İstanbul Altın Borsası (İAB) Başkan Vekili Osman Saraç, bu yılın Ocak-Şubat aylarında Türkiye’de hurda altın arzının geçen yılların aylık ortalamalarının 2 katının üzerine çıktığını bildirdi. Saraç, yaptığı açıklamada, 2007’de yüzde 32 değer kazanarak yılı 834 dolar/ons seviyesi civarında kapatan altının, bu yıl da kısa süre içerisinde yüzde 15 yükseliş kaydettiğini, son günlerde ard arda rekorlar kıran altın fiyatlarının, 27 Şubat 2008’de 964 dolar/ons’un üzerine yükselerek yeni bir rekor seviyeye ulaştığını hatırlattı.

Altın fiyatlarının dolar bazında bu denli yükselmesinin, Türkiye’de hurda altın arzında ciddi artışlara sebep olduğunu belirten Saraç, şunları kaydetti: “Bu gelişmeler, İAB rakamlarına olumlu yansımıştır. Bu yılın başından 27 Şubat 2008 akşamına kadar geçen süre verilerine göre, altın piyasasında geçen yılın aynı döneminde 734 milyon dolar olan işlem hacmi yüzde 200 artarak 2,2 milyar dolara çıkmış ve işlem sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 178 artarak 2 bin 604 adede yükselmiştir. Benzeri yönde rakamlar, gümüş piyasasında da gerçekleşmiş olup gümüş piyasası işlem hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 25,4 milyon dolara çıkmıştır.”

/ İSTANBUL

04.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gayrimenkulde büyük kaçak

  “Yastık altı” altınlar piyasada

  Sanayiciden de AB çağrısı

  Esnaf da işsizlik sigortasından yararlanmalı

  Reel sektörde nakit sıkıntısı

  Buğday fiyatı yükseliyor

  Antalya’dan ihracat yüzde 31 arttı


 Son Dakika Haberleri