Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Buğday fiyatı yükseliyor

Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Mehmet Kara, ekmeklik buğday fiyatının 1 ayda yüzde 20 oranında arttığını belirterek, ‘’Ekmeklik buğdayın tonu 600, makarnalık buğday ise 800 YTL’ye kadar çıktı’’ dedi.

Kara, TMO Genel Müdürlüğü’nün 26 Şubat 2008 tarihli ihale ile 100 bin ton buğday bağlantısı gerçekleştirdiğini, Mart ayı içinde piyasaya 100 bin tona yakın buğday satmayı planladığını hatırlattı.

TMO’nun ithalatta geç kaldığını, piyasayı regüle edemediğini savunan Kara, iç piyasada yükselen talebin karşılanamaması ve yaşanan panik yüzünden fiyatların arttığını anlattı. Ekmeklik buğdayın fiyatının 1 ayda yüzde 20 oranında arttığını, ekmeklik buğdayın tonunun 600, makarnalık buğdayın ise 800 YTL’ye kadar çıktığını vurgulayan Kara, şunları kaydetti: ‘’Biz sezon boyunca ithalatın gerekliliğinden bahsettik. Tabii ki girdileri artan çiftçi için fiyatların yükselmesi olumlu ancak, diğer taraftan 70 milyon tüketiciyi unutmamak lazım. TMO, Bakanlar Kurulunun kendisine verdiği regülasyon görevini, zamanında ithalat yapmadığı için yerine getiremiyor. 200 dolara ithal edebileceği buğdayı şimdi 500 dolara alamıyor. 2007 Temmuz-Ağustos döneminde ithalat gerçekleşseydi 200 dolara ürün alınacaktı. Bu ithalat gecikince şimdi buğday 530-550 dolarlara çıktı. 200 dolarla daha kolay regülasyon sağlanırdı.’’

/ KONYA

04.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gayrimenkulde büyük kaçak

  “Yastık altı” altınlar piyasada

  Sanayiciden de AB çağrısı

  Esnaf da işsizlik sigortasından yararlanmalı

  Reel sektörde nakit sıkıntısı

  Buğday fiyatı yükseliyor

  Antalya’dan ihracat yüzde 31 arttı


 Son Dakika Haberleri