Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Reel sektörde nakit sıkıntısı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanlar Kurulu, piyasadaki nakit sıkışıklığının reel sektörün dönüşümünü zorlayacak bir noktaya ulaştığını vurguladı.

ASKON Başkanlar Kurulu toplantısı Konya, Gebze, Bursa, İzmit, Malatya, Trabzon, Burdur, Adıyaman, Samsun İl başkanlıklarından gelen temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmelerin ele alındığı toplatından sonra yazılı bir açıklama yapan kurul şu hususlara dikkat çekti: “Cari açıkta uzun vadeye yayılmayacak tedbirlerin sistematik bir şekilde devreye alınması zorunludur. ABD’de başlayan mortgage krizinin bizi dolaylı şekildede olsa etkileyeceği sebebiyle ekonomiye ek yükler yüklenmemelidir.

İngiltere’de bu vesile ile bir bankaya el konması Liberal Ekonominin sonu olarak değerlendirilmektedir. Ülkemizde hızla gerçekleşen yabancılaşmanın bu perspektifte bir kez daha değerlendirilmesi doğru olacaktır.

Artık daha kontrollü piyasa ekonomisi politikaları ön plana çıkarılmalıdır. Ükemizde fiyat marjlarını %10-12 seviyelerinde görerek maliyet hesaplamaları yapmak gerekmektedir. Gerçeklerimiz bunlardır. Özel Sektör borçlanmasının net hesabı olmamakla birlikte açıklanan 147,5 milyar dolarlık borç, önemli bir tehdit olarak karşımızda durmaktadır. Sosyal güvenlik açıkları 1/1.8 açığı ile devam ederek yükü her geçen gün artırmaktadır. Ancak yeni SGK Kanununun çalışana olumlu katkı yapması beklenmezken, açık tarafını kontrole alması düşünülmektedir. Gelir dağılımında iyileşme olmadan sosyal barış mümkün olamayacaktır. Piyasadaki nakit sıkışıklığı reel sektörün dönüşümünü zorlayacak bir noktaya ulaşmıştır. Ekonominin sağlamlaştırılması önem arz etmektedir. Ülkemizde kısmî de olsa özgürlük alanlarının açılması istikametinde atılan adımlara, anlaşılmaz tepkilerle karşı çıkarak kaos peşinde koşanlar, olumlu gelişme imajına ve normalleşme sürecine zarar vermektedirler.”

Yeni Asya / İSTANBUL

04.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gayrimenkulde büyük kaçak

  “Yastık altı” altınlar piyasada

  Sanayiciden de AB çağrısı

  Esnaf da işsizlik sigortasından yararlanmalı

  Reel sektörde nakit sıkıntısı

  Buğday fiyatı yükseliyor

  Antalya’dan ihracat yüzde 31 arttı


 Son Dakika Haberleri