Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye’nin yardım eli her yerde

Çok sayıda ülkeye tabiî afet durumlarında Kızılay ve sivil savunma ekipleri ve diğer yardım kuruluşlarıyla tam destek veren Türkiye, hayırsever vatandaşların katkılarıyla afetlerin dışında da yardım elini bütün dünyaya uzatıyor.

Derlenen bilgilere göre, Kızılay’ın yaptığı yardımların dışında Türkiye’de faaliyet gösteren İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanî Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği ve Yeryüzü Doktorları gibi kuruluşlar, Filistin’den Bosna Hersek’e, Kamboçya’dan Türkistan’a, Nijer’den Lübnan’a kadar çok sayıda ülkede milyonların yüzünü güldürüyor. Savaş, iç çatışma ve tabiî afetlerin yaşandığı coğrafyalara yardım götürmeye çalışan Türkiye, ihtiyaç sahiplerine yardım konusunda vakıf ve derneklerin çalışmalarıyla adını duyuruyor.

Gönüllülük esasıyla hizmet veren yardım dernekleri ve vakıflar, Afrika’dan Ortadoğu ülkelerine, Kafkasya’dan Uzakdoğu ve Latin Amerika ülkelerine kadar yardım götürerek sadece milyonların yaralarını sarmakla kalmıyor, Türkiye’nin bu ülkelerdeki tanıtımına da önemli katkılarda bulunuyorlar.

İHH İnsanî Yardım Vakfı 112 ülkede yürüttüğü yardım projeleriyle ihtiyaç sahibi insanların yaralarını sarıyor. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, kuruluşlarının 16. yılında dünya ülkelerinin yarısından fazlasına ulaştıklarını, faaliyet alanını daha da genişleterek hizmetlerine devam ettiklerini ifade etti.

DENİZ FENERİ DERNEĞİ

Deniz Feneri Derneği, geçen yıl Lübnan’da kurulan aşevi ile her gün bin kişilik sıcak yemek servisi, Nijer, Etiyopya, Pakistan, İran, Kuzey Irak, Bosna Hersek, Arnavutluk, Makedonya gibi 3 kıt’ada toplam 33 ülkede 50 bin aileye Ramazan Yardımı yaptı. Dernek, yine geçen yılki çalışmaları kapsamında Macaristan, Slovenya, Moldova, Makedonya, Bulgaristan, Kosova, Bosna, Arnavutluk, Karadağ, Sancak, Etiyopya, Mozambik, Madagaskar, Sudan, Lesotho, Malavi, Zimbave, Güney Afrika, Filistin, Irak, Suriye, Yemen, Endonezya, Kamboçya, Pakistan, Bangladeş, Türkistan, Azerbaycan, Gürcistan, Dağıstan ve Tataristan gibi ülkelerde toplam 19 bin 825 aileye 6 milyon 356 bin 481 YTL’lik yardım ulaştırdı.

YERYÜZÜ DOKTORLARI

İngiltere ve Türkiye’de merkezleri bulunan ve çeşitli ülkelerdeki gönüllü doktorlardan oluşan “Yeryüzü Doktorları’’nın da Ortadoğu, Asya ve Afrika’da tabiî felâketlerin ve çatışmaların yaşandığı ülkelerdeki insanlara din, dil ve ırk farkı gözetmeden sağlık hizmeti ulaştırdığı bildirildi. Dünyada “Doctors Worlwide’’ olarak bilinen “Yeryüzü Doktorları’’nın 4 kıt’ada 20’nin üzerinde ülkeye sağlık hizmeti götürdüğü kaydedildi. Türkiye’de 2004 yılında faaliyetlerine başlayan “Yeryüzü Doktorları’’nın yardım eli uzattığı ülkeler arasında Sudan, Kongo, Nijer, Gana, Bosna, Kosova, Arnavutluk, Endonezya, Srilanka, Bangladeş, Pakistan, Filistin ve Lübnan bulunuyor.

/ ADANA

04.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtülü öğrenciler suç duyurusunda bulunacak

  AB unutturuldu

  ‘Kara harekâtı’ Meclise taşınıyor

  Kutan: İsrail’in yaptığı devlet terörü

  Kongar: Türkiye’de demokrasi hilkat garibesi

  Mecliste ziyaretçi kartı fotoğraflı olacak

  Gül: Romanya, barışa katkıda bulunan dostumuzdur

  Van’da 2 terörist yakalandı

  PKK’nın uyuşturucu trafiğine büyük darbe

  Türkiye’nin yardım eli her yerde

  Feribot iskeledeki çay ocaklarına çarptı

  Baz istasyonları şekil değiştirdi

  Hem israf önlendi, hem su çilesi bitti

  Türkiye, Kyoto’da aktif rol alıyor

  Doğuda hava ısınacak

  Gazze’nin şahitleri konuştu

  RTÜK’ten seminer

  Su israfı yapmayın

  8,1 milyon aileye 5,9 milyon ton kömür dağıtıldı

  Ankara’ya deniz gelecek!

  Sağlık sektöründen ortak yatırım projesi

  Yerli pilotlar arttı

  ÖSS başvuruları 7 Nisan’a kadar


 Son Dakika Haberleri