Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Romanya, barışa katkıda bulunan dostumuzdur

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Romanya’nın, Balkanlar ve Karadeniz coğrafyasında, istikrar ve barışa önemli katkılarda bulunan bir dost ve Türkiye’nin müttefiki olduğunu belirterek, “Romanya’da yaşayan 80 bin civarında soydaşımız, güven ve huzur içinde yaşamaktadır. Böylece ülkelerimizi birbirine bağlayan bir köprü görevi görmektedirler” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül ile Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu, Cotroceni Sarayı’nda yapılan baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Gül, “AB içinde bir dostumuzun daha olduğunu bilmek, bizleri ayrıca mutlu etmektedir” diye konuştu. Türkiye ile Romanya’nın, birbirlerine çok yakın coğrafyada, yoğun ekonomik ve insanî ilişkilere ve benzer dış politika yönelimlerine sahip bulunduklarını anlatan Gül, ülkeler arasında her alanda ilişkileri daha da geliştirmeye özen gösterdiklerini belirtti.

Gül, “Romanya’da yaşayan 80 bin civarında soydaşımız, güven ve huzur içinde yaşamaktadır. Böylece ülkelerimizi birbirine bağlayan bir köprü görevi görmektedirler” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, görüşmede, ikili ilişkiler çerçevesinde ekonomik ilişkileri daha da geliştirme, enerji konusunda Karadeniz’deki iş birliği, Nabucco Projesi ve ulaştırma alanındaki konuları geniş şekilde görüştüklerini kaydetti.

TEREDDÜTSÜZ AB DESTEĞİ

Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu da “Bilmenizi isterim ki Romanya, bütün şartları yerine getirdikten sonra AB üyeliği konusunda Türkiye’yi sürekli ve tereddütsüz desteklemektedir” dedi. Bazı müzakere fasıllarının aşılabilmesi için Romanya’nın verebileceği desteği tekrarladıklarını söyleyen Basescu, “Hazırlığımızı bildirdik, uzmanlar seviyesinde değişimlerin yapılması konusunda da hazır olduğumuzu bildiriyoruz” diye konuştu.

Gül ile AB bünyesindeki ortaklıkların yapılması konularını da ele aldıklarını anlatan Basescu, özellikle Karadeniz Sinerji Projesi ve AB'nin Karadeniz Komşuluk Politikası'nı görüştüklerini söyledi.

/ BÜKREŞ

04.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtülü öğrenciler suç duyurusunda bulunacak

  AB unutturuldu

  ‘Kara harekâtı’ Meclise taşınıyor

  Kutan: İsrail’in yaptığı devlet terörü

  Kongar: Türkiye’de demokrasi hilkat garibesi

  Mecliste ziyaretçi kartı fotoğraflı olacak

  Gül: Romanya, barışa katkıda bulunan dostumuzdur

  Van’da 2 terörist yakalandı

  PKK’nın uyuşturucu trafiğine büyük darbe

  Türkiye’nin yardım eli her yerde

  Feribot iskeledeki çay ocaklarına çarptı

  Baz istasyonları şekil değiştirdi

  Hem israf önlendi, hem su çilesi bitti

  Türkiye, Kyoto’da aktif rol alıyor

  Doğuda hava ısınacak

  Gazze’nin şahitleri konuştu

  RTÜK’ten seminer

  Su israfı yapmayın

  8,1 milyon aileye 5,9 milyon ton kömür dağıtıldı

  Ankara’ya deniz gelecek!

  Sağlık sektöründen ortak yatırım projesi

  Yerli pilotlar arttı

  ÖSS başvuruları 7 Nisan’a kadar


 Son Dakika Haberleri